investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

V pěti krajích se cena benzínu dostala pod 30 korun za litr

14.02.2019

Ceny pohonných hmot klesají již 14 týdnů v řadě...

Ceny pohonných hmot klesají již 14 týdnů v řadě. Průměrná cena benzínu je o 50 haléřů levnější než v případě nafty a dosahuje úrovně 30,44 koruny za litr. V Jihočeském, Královéhradeckém, Pardubickém, Ústeckém a Zlínském kraji se průměrná cena benzínu dostala pod hranici 30 korun za litr. Naopak v Praze a na Vysočině cena benzínu v průměru převyšuje hranici 31 korun za litr. Řidiči, kteří tankují naftu, by tak neměli činit v Praze, kde je cena nejvyšší a v průměru dosahuje úrovně 31,89 koruny za litr.

Vývoj na světových trzích s ropou řidičům příliš nepřeje. Cena ropy Brent v uplynulém týdnu rostla a již přesáhla úroveň 64 dolarů za barel. Na trhu s ropou se projevují opatření kartelu OPEC, který začal omezovat těžbu, aby nižší nabídka ropy vyvolala růst ceny.

 

Nízkým cenám pohonných hmot nepřeje ani vývoj kurzu koruny vůči dolaru. Kurz koruny v uplynulém týdnu oslaboval až k úrovni 22,82 CZK/USD. Kvůli slabé koruně se přitom prodražuje dovoz, což se týká i ropných produktů. Řidiči by proto neměli počítat s dalším výrazným snižováním cen pohonných hmot. Spíše lze očekávat, že se ceny na čerpacích stanicích ustálí poblíž současných úrovní.


Investujte do zlata právě nyní!

Nechte nám na sebe pár údajů, ozveme se!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"V průběhu prvního čtvrtletí letošního roku lze očekávat, že ropný trh dosáhne rovnováhy mezi nabídkou a poptávkou. Tohoto stavu bude dosaženo při rostoucí produkci ropy ve Spojených státech a klesající produkci ropy v zemích sdružených v kartelu OPEC, s kterými svou těžbu koordinuje i Rusko. V Íránu, Libyi a Venezuele byl zaznamenán výrazný pokles v produkci ropy v důsledku nepokojů a obchodních sankcí. Vyhlídky na brzké zlepšení současné situace jsou ve všech třech zemích spíše nízké."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS
Líbil se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli:

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top