investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Ranní zpravodaj: Všechny tři hlavní indexy tento týden v kladných číslech

06.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Pražské energetice loni klesl čistý zisk o 6,5 procenta

06.05.2024
energetikatržbyčesko

Diverzifikace v době koncentrovaných akciových trhů – výzkum Goldman Sachs

03.05.2024
akcieburzainvesticeusa

Komerční bance klesl v 1. čtvrtletí čistý zisk meziročně o 21,3 %

03.05.2024
KBakciebankatržbyčesko

Stellantis se chystá koupit podíl v čínském výrobci elektromobilů

25.10.2023

Stellantis se tak snaží posílit svou pozici v Číně, která je největším automobilovým trhem na světě...

Mezinárodní automobilová skupina Stellantis se blíží k dohodě o koupi zhruba pětinového podílu v čínském výrobci elektromobilů Zhejiang Leapmotor Technologies. Informovala o tom dnes agentura Bloomberg s odvoláním na zdroje obeznámené se situací. Stellantis se tak snaží posílit svou pozici v Číně, která je největším automobilovým trhem na světě.

Firmy podle zdrojů dokončují poslední podrobnosti dohody, kterou by mohly oznámit již v příštích dnech. Akcie společnosti Leapmotor od začátku roku posílily o zhruba 22 procent a tržní hodnota podniku se nyní pohybuje v blízkosti 5,4 miliardy dolarů (126 miliard Kč). Hodnota pětinového podílu by tak činila více než miliardu dolarů, píše Bloomberg.

Automobilky Stellantis a Leapmotor podle zdrojů jednají rovněž o založení společného podniku. Partnerství by podle jednoho ze zdrojů skupině Stellantis umožnilo vyrábět a prodávat některé modely společnosti Leapmotor mimo Čínu a poskytlo jí přístup k součástkám a některým technologiím této čínské firmy.

Skupina Stellantis vznikla začátkem roku 2021 spojením italsko-americké automobilky Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a francouzského konkurenta PSA. Fúze svedla dohromady značky francouzské skupiny Peugeot, Citroën, Opel a DS se značkami Fiat, Chrysler, Jeep, Dodge, Maserati, Alfa Romeo či Ram.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top