investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Ranní zpravodaj: Všechny tři hlavní indexy tento týden v kladných číslech

06.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Pražské energetice loni klesl čistý zisk o 6,5 procenta

06.05.2024
energetikatržbyčesko

Diverzifikace v době koncentrovaných akciových trhů – výzkum Goldman Sachs

03.05.2024
akcieburzainvesticeusa

Komerční bance klesl v 1. čtvrtletí čistý zisk meziročně o 21,3 %

03.05.2024
KBakciebankatržbyčesko

Stellantis představí nové modely dodávek a nové servisní balíčky

24.10.2023

Na trh dodá 12 nových dodávek ve všech segmentech a elektrické modely se zvýšeným dojezdem...

Nadnárodní automobilka Stellantis představí nové modely dodávek, nové servisní balíčky a novou obchodní jednotku. Na trh dodá 12 nových dodávek ve všech segmentech a elektrické modely se zvýšeným dojezdem. Čtvrtá největší automobilka na světě to uvedla ve svém dnešním sdělení s tím, že chce posílit postavení na trhu s užitkovými vozy.

Stellantis, který sdružuje značky Citroën, Fiat, Opel, Peugeot, Ram a Vauxhall, rozšíří také nabídku dodávek s vodíkovými palivovými články. Do konce roku mají být všechny dodávky propojeny sítí a od roku 2026 připraveny také na mobilní aktualizace. Firma totiž chce mít příjmy nejen z prodeje vozidel, ale také ze síťových služeb.

Stellantis plánuje konsolidovat své podnikání v oblasti užitkových vozidel pod hlavičkou obchodní jednotky Pro One. Obchod s užitkovými vozidly už dnes tvoří třetinu čistých tržeb společnosti s 1,6 milionu prodaných vozů ročně. Cílem podniku je do roku 2030 tento podíl oproti roku 2021 zdvojnásobit a dosáhnout toho, aby 40 procent prodaných vozidel tvořily elektromobily. Kromě toho firma očekává, že jí propojené služby přinesou tržby pět miliard eur.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top