investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Diverzifikace v době koncentrovaných akciových trhů – výzkum Goldman Sachs

03.05.2024
akcieburzainvesticeusa

Komerční bance klesl v 1. čtvrtletí čistý zisk meziročně o 21,3 %

03.05.2024
KBakciebankatržbyčesko

ČEZ v létě zlevní elektřinu a plyn 1,7 milionu zákazníků bez závazku

02.05.2024
cenaenergetikaČEZčesko

Farmaceutická firma Novo Nordisk zvýšila čtvrtletní zisk a zlepšila výhled

02.05.2024
akcieevropatechnologietržby

Sony ruší plánované spojení s indickou Zee

22.01.2024

Fúze ohlášená před více než dvěma lety měla vytvořit indickou zábavní mocnost...

Japonský elektronický a zábavní gigant Sony se rozhodl odstoupit od plánového spojení svých indických aktivit s indickou mediální skupinou Zee Entertainment. Fúze ohlášená před více než dvěma lety měla vytvořit indickou zábavní mocnost v hodnotě kolem deseti miliard dolarů (zhruba 230 miliard Kč), která by dokázala konkurovat lídrům v oblasti streamovacích služeb, jako je Netflix, Amazon a Disney, informovala agentura AFP.

Společnost Sony dnes oznámila, že zaslala firmě Zee dopis o odstoupení od fúze, protože nebyly splněny potřebné podmínky. Firma Zee potvrdila, že dopis obdržela. Uvedla také, že Sony po ní požaduje 90 milionů dolarů (2,05 miliardy Kč) za porušení smlouvy. Dodala, že tvrzení firmy Sony ohledně porušení podmínek smlouvy o fúzi kategoricky odmítá a že podnikne příslušné právní kroky.

"Po více než dvou letech rozhovorů jsme velmi zklamáni, že nebyly splněny podmínky pro dokončení fúze," uvedla společnost Sony. Dodala, že i nadále hodlá rozšiřovat svou působnost na rychle rostoucím indickém trhu.

Společnost Sony neupřesnila, které podmínky podle jejího názoru nebyly splněny. Podle médií se firmě Sony nelíbilo, že by se měl do čela sloučené skupiny postavit šéf společnosti Zee Punit Goenka, který čelí vyšetřování ze strany indického burzovního regulátora. Společnost Zee dnes nicméně uvedla, že Goenka je v zájmu fúze ochoten se vedoucí pozice vzdát.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top