investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Moneta vyplatí z loňského zisku dividendy 4,6 miliardy

23.04.2024
akciebankamonetatržbyčesko

Čistý zisk automobilky GM v prvním čtvrtletí vzrostl o 24,4 procenta

23.04.2024
akcieautotržbyusa

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 skončil v pátek pod úrovní 5 000 bodů

22.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Slova o nejrychlejším růstu globální ekonomiky se rozplynula jako pára nad hrncem

10.04.2019

Před rokem touto dobou odhadoval Mezinárodní měnový fond, že česká ekonomika v roce 2018 vzroste o 3,5 procenta...

Před rokem touto dobou odhadoval Mezinárodní měnový fond, že česká ekonomika v roce 2018 vzroste o 3,5 procenta. Dnes již víme, že tento odhad zůstal nenaplněn a hrubý domácí produkt v loňském roce vzrostl pouze o 2,9 procenta. Pro letošní rok se Mezinárodní měnový fond drží více při zemi a odhaduje, že české hospodářství vzroste o 2,9 procenta. Ve srovnání s dnes zveřejněnou makroekonomickou predikcí Ministerstva financí se však stále jedná o optimistický odhad.

Globální hospodářství by v letošním roce mělo vzrůst o 3,3 procenta. V příštím roce by tempo růstu mělo zrychlit na 3,6 procenta. Mezinárodní měnový fond přitom předpokládá, že se bude zlepšovat situace v Číně, která se snaží stimulovat své hospodářství snižováním daní. K pozitivnímu vývoji by měla přispět i situace na finančních trzích, kde se po katastrofálním roce 2018 blýská na lepší časy.

 

Stačil jeden rok a místo slov o nejrychlejším ekonomickém růstu globálního hospodářství od roku 2011 stále častěji zaznívají slova plná obav. Mezi nejpalčivější problémy patří obchodní války, které se mohou proměnit z konfliktu mezi Spojenými státy a Čínou na konflikt mezi Spojenými státy a Evropskou unií. Takový vývoj by mohl hospodářsky ochromit Evropskou unii, která se již dnes musí potýkat s problémy kolem brexitu, přísnými emisními standardy v automobilovém průmyslu a zhoršující se ekonomickou situací v některých zemích.


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!




"Obchodní spory mezi Spojenými státy a Čínou se chýlí ke konci, což může vyvolat růstový impulz pro globální hospodářství. Evropské unii však hrozí, že se pozornost Donalda Trumpa přenese z Číny do Evropské unie. Tím by se nepřímé dopady obchodních válek mohly proměnit na přímé a ekonomická situace v Evropské unii by se začala zhoršovat."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top