investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Diverzifikace v době koncentrovaných akciových trhů – výzkum Goldman Sachs

03.05.2024
akcieburzainvesticeusa

Komerční bance klesl v 1. čtvrtletí čistý zisk meziročně o 21,3 %

03.05.2024
KBakciebankatržbyčesko

ČEZ v létě zlevní elektřinu a plyn 1,7 milionu zákazníků bez závazku

02.05.2024
cenaenergetikaČEZčesko

Farmaceutická firma Novo Nordisk zvýšila čtvrtletní zisk a zlepšila výhled

02.05.2024
akcieevropatechnologietržby

Ranní zpravodaj: Jerome Powell zmírnil vyhlídky na brzké snížení úrokových sazeb

06.02.2024

Tržní události předchozího dne

Americké akcie v pondělí klesly poté, co předseda Fedu Jerome Powell zmírnil vyhlídky na brzké snížení úrokových sazeb. Index S&P 500 zakončil seanci poklesem o 0,3 %, což signalizuje mírný ústup z rekordní série tohoto benchmarku. o přimělo obchodníky snížit sázky na snížení sazeb - nejen na březen, ale i na květen. Americké dluhopisy se propadly, přičemž výnos desetiletých státních dluhopisů vzrostl na 4,17 %. Průmyslový index Dow Jones  ztratil přibližně 0,7 %, zatímco technologický Nasdaq Composite klesl o 0,2 %. Akcie se propadly poté, co minulý týden byl jako na horské dráze, který celkově skončil růstem díky vydařené lednové zprávě o zaměstnanosti a silným zveřejněným výsledkům hospodaření.

Investoři nyní hledají inspiraci ve čtvrtletních výsledcích z tohoto týdne, triumfální reporty společností Meta a Amazon z minulého týdne pomohly poslat akcie do rally, a to bez větších ekonomických zpráv. Akcie společnosti McDonald's v pondělí klesly o více než 3 % poté, co její tržby zaostaly za odhady Wall Street. V pondělí zveřejněný údaj ISM pro sektor služeb za leden ukázal zrychlení růstu, což dále snižuje šanci na snížení sazeb v březnu.

Společnost Nvidia se dostala na nová historická maxima. Akcie polovodičového gigantu vyskočily o zhruba 4 % a dotkly se historického maxima 694,97 USD poté, co analytici Goldman Sachs zvýšili cílovou cenu. Akcie společnosti Apple v pondělí rovněž posílily, když analytici zvážili uvedení Vision Pro, který Apple označuje jako prostorový počítač. Akcie společností z oblasti materiálů, nemovitostí a spotřebního zboží v pondělí zaostávaly. Futures kontrakty na ropu se v pondělí dostaly do zeleného teritoria poté, co se na začátku seance propadly až o 1 %. West Texas Intermediate obnovil dřívější ztráty a pohyboval se nad 72 dolary za barel. Ropa byla dříve v pondělí pod tlakem kvůli interview s Jeromem Powellem. Snaha USA o příměří na Blízkém východě také držela ceny v červeném teritoriu na začátku seance. Vzhledem k rekordní produkci ropy v USA a žádným skutečným ztrátám nabídky ropy na Blízkém východě je geopolitické riziko nyní pod kontrolou. 


Investiční upozornění

Analýzy slouží pouze pro informační účely a jsou poskytovány v rámci informační podpory klientům Společnosti, nejde o investiční poradenství či poradenskou službu, neboť tyto činnosti Společnost nenabízí a neprovádí. Analýzy slouží pouze pro informační účely a nepředstavují žádnou nabídku či výzvu uzavřít smlouvu týkající se investičního nástroje nebo investiční služby. Analýzy v žádném případě nepředstavují formu jakéhokoliv individualizovaného doporučení zákazníkovi, neberou v úvahu situaci a osobní poměry jednotlivých zákazníků, jejich finanční situaci, znalosti, zkušenosti, cíle nebo potřeby a jejich záměrem není doporučit konkrétní investiční nástroje nebo strategie konkrétním zákazníkům. Investiční nástroje zmíněné v analýzách nemusí být vhodné pro každého investora. Analýzy, včetně informací a názorů v nich obsažených, nelze mechanicky použít k nákupu, prodeji či jiné dispozici s investičními nástroji.

Timur Barotov, analytik BHS

„Investoři nyní hledají inspiraci ve čtvrtletních výsledcích z tohoto týdne, triumfální reporty společností Meta a Amazon z minulého týdne pomohly poslat akcie do rally, a to bez větších ekonomických zpráv.“

Timur Barotov, analytik BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top