investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Přes 200 zaměstnanců Googlu založilo v USA odbory

04.01.2021

Více než 200 zaměstnanců americké internetové společnosti Google založilo ve Spojených státech...

Více než 200 zaměstnanců americké internetové společnosti Google založilo ve Spojených státech odbory. Informovala o tom agentura Bloomberg, podle níž tím vrcholí vleklé spory zaměstnanců a vedení této technologické společnosti. Ta se totiž podobnému kroku dříve vyhýbala.

Vznik odborů podpořily odborové svazy Communications Workers of America (CWA). Tyto svazy na začátku loňského roku spustila kampaň CODE-CWA zaměřená na pracovníky v technologickém a herním odvětví. V nich se dosud zaměstnanci za účelem ochrany svých práv příliš neorganizují.


Úspěšné odbory by mohly omezit pravomoci vedení společnosti Alphabet, jejíž součástí je i Google, a podnítit podobné aktivity v Silicon Valley, poznamenal Bloomberg. Odbory Alphabetu se chtějí zaměřit na mzdy, zařazení pracovníků k zakázkám a úkolům, na nichž Google pracuje.


Google měl s některými zaměstnanci v minulosti spory ohledně armádních zakázek, kvůli odlišnému přístupu ke smluvním pracovníkům a rovněž kvůli vysokému odstupnému pro jednoho z manažerů, který musel odejít kvůli údajnému sexuálnímu obtěžování.


V roce 2018 protest zaměstnanců firmu Google donutil, že přestala usilovat o získání kontraktu na cloudové služby od Pentagonu zhruba za deset miliard dolarů (212,6 miliard Kč).


Zdroj: ČTK



"Alphabet je nadnárodní konglomerát, který sídlí v Mountain View v Kalifornii. Vznikl po restrukturalizaci v říjnu 2015 a stal se mateřskou společností pro Google."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top