investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple odstranil ze svého čínského obchodu aplikace WhatsApp a Threads

19.04.2024
appleusačína

Tesla svolává téměř 3900 Cybertrucků

19.04.2024
autotesla

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Po nových automobilech neštěkne ani pes

19.05.2020

Zatímco v dubnu loňského roku bylo v České republice registrováno...

Zatímco v dubnu loňského roku bylo v České republice registrováno 22 921 nových automobilů, v dubnu letošního roku byl hlášen propad o 53,4 procenta. Nově bylo registrováno pouze 10 679 vozidel. Situace na úrovni celé Evropské unie byla ještě horší. Loňský duben bylo registrováno 1 143 046 automobilů, letošní duben došlo k propadu o 76,3 procenta a bylo registrováno pouze 270 682 nových vozů.

Nejhorší situace nastala v Itálii, kde v dubnu letošního roku bylo registrováno pouze 4 279 nových automobilů, což představuje meziroční propad o 97,6 procenta. Podobně špatné výsledky hlásí i Španělsko a Irsko. Naopak nejnižší meziroční propady nových registrací hlásí Dánsko, Švédsko a Finsko. I v těchto zemích však došlo k útlumu prodejů nových automobilů o více než třetinu.


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

Při porovnání dubnových výsledků jednotlivých koncernů je zřejmé, že si nejhůře vedl koncern FCA Group, kterému se na trhu Evropské unie meziročně propadly registrace o 87,7 procenta. Do tohoto koncernu spadá značka Fiat, která je populární v Itálii. Ta patří mezi země nejvíce postižené pandemií koronaviru.

 

Naopak značka Škoda z koncernu VW Group ohlásila jeden z nejnižších propadů v registracích. Přesto v dubnu letošního roku registrovala Škoda v rámci Evropské unie pouze 20 007 nových automobilů, což představuje meziroční pokles o 64,6 procenta.


Zařaďte radost do portfolia právě teď!

Dejte nám na sebe spojení a užijte si náš osobní přístup.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Lidé mají negativní očekávání ohledně budoucnosti. Proto odkládají dražší nákupy a omezují spotřebu. Jednou z největších obětí tohoto chování je automobilový průmysl, který za duben hlásí nejvýraznější propad poptávky v historii měření."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top