investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Moneta vyplatí z loňského zisku dividendy 4,6 miliardy

23.04.2024
akciebankamonetatržbyčesko

Čistý zisk automobilky GM v prvním čtvrtletí vzrostl o 24,4 procenta

23.04.2024
akcieautotržbyusa

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 skončil v pátek pod úrovní 5 000 bodů

22.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Nintendo mělo za kvartál o třetinu nižší provozní zisk, celoroční výhled zvýšilo

05.11.2021

Japonský výrobce herních konzolí a videoher Nintendo vykázal za druhé čtvrtletí meziroční pokles provozního zisku o...

Japonský výrobce herních konzolí a videoher Nintendo vykázal za druhé čtvrtletí meziroční pokles provozního zisku o 32 procent na 100 miliard jenů (19,3 miliardy Kč). Vzhledem ke slabému jenu nicméně podnik zvýšil celoroční výhled provozního zisku o čtyři procenta na 520 miliard jenů. Kvůli globálnímu nedostatku čipů společnost snížila odhad prodeje své oblíbené konzole Switch za finanční rok, který končí v březnu 2022, o šest procent na 24 milionů kusů.

"Nemůžeme vyrábět tolik, abychom uspokojili poptávku, kterou očekáváme během nadcházející předvánoční sezony," uvedl prezident společnosti Šuntaro Furukawa. "V současné době nejsou žádné známky zlepšení a situace je nadále vážná, takže nemohu říci, jak dlouho to bude trvat," dodal.


V prvním pololetí tohoto fiskálního roku dosáhl prodej této konzole celkem 8,3 milionu kusů, což představuje meziroční pokles o 34 procent. Společnost to zčásti vysvětluje tím, že loni si lidé zařízení kupovali kvůli popularitě jedné z her.


Zdroj: ČTK
Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Pandemie koronaviru srazila na kolena mnohá odvětví v ekonomice. Má však i své vítěze, mezi které můžeme zařadit herní průmysl. Ten si v koronavirové době vychoval nové hráče, kteří jsou ochotni za videohry utrácet stále více peněz.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top