investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Diverzifikace v době koncentrovaných akciových trhů – výzkum Goldman Sachs

03.05.2024
akcieburzainvesticeusa

Komerční bance klesl v 1. čtvrtletí čistý zisk meziročně o 21,3 %

03.05.2024
KBakciebankatržbyčesko

ČEZ v létě zlevní elektřinu a plyn 1,7 milionu zákazníků bez závazku

02.05.2024
cenaenergetikaČEZčesko

Farmaceutická firma Novo Nordisk zvýšila čtvrtletní zisk a zlepšila výhled

02.05.2024
akcieevropatechnologietržby

Nestlé koupí většinu v brazilském výrobci prémiové čokolády

07.09.2023

Akvizice má podpořit expanzi Nestlé do segmentu luxusních cukrovinek...

Švýcarská potravinářská společnost Nestlé koupí většinový podíl v brazilském výrobci prémiové čokolády Grupo CRM. Akvizice má podpořit expanzi Nestlé do segmentu luxusních cukrovinek, uvádí se v dnešním sdělení podniku. Finanční podmínky transakce firma odmítla sdělit, podle brazilských médií za podíl zaplatí tři miliardy až 4,5 miliardy brazilských realů (13,7 miliardy až 20,5 miliardy Kč).

Grupo CRM provozuje více než 1000 obchodů s čokoládou pod značkami Kopenhagen a Brasil Cacau. Působí také na internetu.

Nestlé kupuje podíl od soukromé investiční společnosti Advent International. Nestlé dodala, že generální ředitelka Renata Moraesová Vichiová zůstane ve funkci a zůstane také menšinovým akcionářem firmy. Transakce by měla být dokončena v příštím roce.

Akvizice je součástí strategie Nestlé rozšířit svou přítomnost v segmentu luxusních čokolád, kde má zatím omezenou nabídku zahrnující italskou značku Baci. Za šest měsíců letošního roku tržby Nestlé v oblasti cukrovinek vzrostly bez zahrnutí vlivu akvizic a změn směnných kurzů o 10,8 procenta.

"Tato akvizice dále rozšiřuje a posiluje naši přítomnost v cukrovinkách v Brazílii a umožňuje nám vstoupit do luxusního segmentu," uvedl generální ředitel Nestlé pro Latinskou Ameriku Laurent Freixe.

Analytik společnosti Kepler Cheuvreux Jon Cox uvedl, že transakce se na první pohled zdála neobvyklá vzhledem k tomu, že se Nestlé soustředí na své aktivity v oblasti kávy, péče o zvířata a výživy. Přesto ale dává smysl.

"Nestlé má v Brazílii podnikání s čokoládou, takže může integrovat výrobu, což povede k úsporám. Kategorie prémiové čokolády je skutečně velmi slušný byznys, pokud se podaří, jak ukazuje Lindt," citovala agentura Reuters Coxe.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top