investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 ztratil necelých 0,5 %

26.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Toyota investuje 1,4 miliardy USD do druhého závodu na elektromobily v USA

26.04.2024
autoinvesticetoyotausa

Těžebním firmám Chevron a ExxonMobil kvůli levnějšímu plynu klesl zisk

26.04.2024
plynropatržbyusa

Ranní zpravodaj: Hlavní akciové indexy se ve středu příliš nepohnuly

25.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Lidé se poflakují doma. Netflix na tom vydělává

22.04.2020

Lidé po celém světě jsou kvůli pandemii koronaviru nuceni trávit více...

Lidé po celém světě jsou kvůli pandemii koronaviru nuceni trávit více času doma. Mnozí z nich se začali nudit, a proto si předplatili služby společnosti Netflix. Jen za první tři měsíce letošního roku si u Netflixu vytvořilo nové účty téměř 16 milionů nových uživatelů. To je téměř dvojnásobek nových registrací oproti poslednímu čtvrtletí loňského roku.

Netflix má nyní více než 182 milionů předplatitelů po celém světě. Tržby Netflixu v prvním čtvrtletí 2020 vzrostly na 5,76 miliardy dolarů. To představuje meziroční nárůst o 27 procent. Zisky Netflixu v prvních třech měsících letošního roku vzrostly na 709 milionů dolarů. To je více než dvojnásobek oproti prvnímu čtvrtletí loňského roku, kdy dosáhly úrovně 344 milionů dolarů.


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

Streamovací služba se však musí potýkat i s problémy. Natáčení nových dílů oblíbených seriálů bude mít zpoždění, protože kvůli pandemii koronaviru byla pozastavena tvorba veškerého obsahu. Netflixu rovněž škodí prudký pokles hodnoty většiny měn vůči dolaru. Noví předplatitelé mimo Spojené státy proto přináší nižší než obvyklé tržby při přepočítání do dolarů.

 

Netflix řeší i další typy problémů. Například minulý měsíc byla poptávka po streamování natolik vysoká, že musela být snížena kvalita videí v Evropě. Netflix rovněž musel najmout dodatečných 2 000 pracovníků zákaznické podpory, aby zvládl nápor nových uživatelů.


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Společnost Netflix varovala investory, že rozvolňování restriktivních opatření proti šíření koronaviru by mohlo vést ke snížit zájmu o poskytované služby. Za první tři měsíce letošního roku získal Netflix dvakrát víc uživatelů než obvykle. Od začátku roku vzrostly akcie společnosti o třetinu."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top