investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Lego hodlá prodávat stavebnicové kostky z recyklovaných plastových lahví

23.06.2021

Dánský výrobce stavebnic Lego hodlá do dvou let začít prodávat stavebnicové kostky z...

Dánský výrobce stavebnic Lego hodlá do dvou let začít prodávat stavebnicové kostky z recyklovaných plastových lahví. Oznámila to dnes firma, která ve svých produktech ročně spotřebuje zhruba 100.000 tun plastů.

"Chceme, aby naše produkty měly pozitivní vliv na planetu, a to nejen hravostí, kterou podněcují, ale také použitými materiály," uvedl viceprezident podniku Tim Brooks, jenž je zodpovědný za postoj firmy k životnímu prostředí.


Lego hodlá používat recyklovaný materiál z plastových lahví, které mají v Evropě a Spojených státech potvrzení o bezpečnosti k uchovávání nápojů. Z jedné litrové lahve bude podle firmy možné vyrobit zhruba deset standardních kostek Lego, napsala agentura Reuters.


Společnost Lego je podle výše tržeb největším výrobcem hraček na světě. Jeden z výrobních závodů podniku je v Kladně, provoz tam zahájil v roce 2000. V kladenském závodě se stavebnice dekorují, kompletují se menší díly a balí. Další výrobní závody má firma v Dánsku, Mexiku a v Číně.


Zdroj: ČTK




"Lego započalo svou historii v dílně pana Ole Kirka Christiansena v roce 1932. Ten se zaměřil na výrobu dřevěných hraček, které byly od roku 1947 doplněny plastovými hračkami."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top