investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Ranní zpravodaj: Dow Jones v úterý přerušil šestidenní sérii ztrát

17.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Konec jedné země a dvou systémů

22.05.2020

Čínská vládnoucí komunistická strana chce zavést kontroverzní zákon o...

Čínská vládnoucí komunistická strana chce zavést kontroverzní zákon o národní bezpečnosti, který výrazně omezí svobody Hongkongu. Účelem zákona je potrestat všechny činy, které ohrožují národní bezpečnost. To v praxi povede k potlačení svobod v Hongkongu a k přísnému potrestání demonstrantů, kteří odporují čínskému režimu.

Čínští odpůrci hovoří o nejsmutnějším dni v hongkongské historii. Nelíbí se jim, že by nově čínské bezpečnostní orgány mohly zasahovat přímo v Hongkongu. Doposud byla za boj proti vnitřním hrozbám odpovědná pouze hongkongská policie. Kromě toho má být ve školách zavedeno vzdělávání v oblasti národní bezpečnosti. To zřejmě bude spočívat ve vlastenecké výchově podporující čínský režim.


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

Podle čínských stranických novin Global Times by zákon o národní bezpečnosti měl vstoupit v platnost do šesti měsíců nebo dokonce dříve. Centrální vláda v Pekingu prosazuje podobný typ zákona od doby, kdy Británie vrátila Hongkong pod čínskou správu, tedy již více než dvě dekády.


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!




"Hongkongský burzovní index Hang Seng dnes ztratil 5 procent své hodnoty. Prudkým propadem reaguje na zprávy o snaze Číny výrazně omezit hongkongské svobody. Zasaženy budou i další burzy ve světě, protože hrozí výrazný růst napětí mezi Čínou a Západem."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top