investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Koncern Volkswagen dá v příštích pěti letech na investice kolem 159 miliard eur

09.12.2021

Německý koncern Volkswagen, jehož součástí je i česká automobilka Škoda Auto, vydá v příštích pěti letech na investice...

Německý koncern Volkswagen, jehož součástí je i česká automobilka Škoda Auto, vydá v příštích pěti letech na investice kolem 159 miliard eur (asi čtyři biliony Kč). Z této sumy půjde 56 procent na elektromobilitu a digitalizaci, oznámila dnes automobilka. Volkswagen plánuje, že se díky investicím a rozvoji stane do roku 2025 lídrem trhu s elektromobily.

Že se pro Volkswagen stala elektromobilita s digitalizací prioritou, tomu nasvědčují investiční plány pro nadcházející pětileté období. Do tohoto segmentu chce koncern vložit 89 miliard eur (2,26 bilionu Kč), což představuje 56 procent celkových investic. Volkswagen k tomu očekává, že v roce 2026 bude každé čtvrté prodané auto na elektrický pohon s bateriemi.


Oproti předchozímu pětiletému plánu z loňského roku zvýší koncern investice o devět miliard eur. Loni společnost plánovala, že do roku 2025 investuje kolem 150 miliard eur. Do elektromobility a digitalizace mělo podle tohoto plánu jít kolem 73 miliard eur, což byla méně než polovina celkové investiční sumy.


Zdroj: ČTK
Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Burzovní hodnota společnosti Tesla je v současné době vyšší než součet hodnot společností Volkswagen, BMW, Daimler, General Motors a Ford.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top