investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Hlavní akciové indexy se ve středu příliš nepohnuly

25.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Čistý zisk banky Moneta v 1. čtvrtletí stoupl o 5,8 procenta

25.04.2024
akciebankamonetatržby

EPH klesl zisk na 90,7 mld. Kč

25.04.2024
cenaenergetikatržbyčesko

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Irští regulátoři kvůli ochraně dat vyměřili firmě Meta pokutu 265 milionů eur

28.11.2022

Pokuta je výsledkem vyšetřování, které DPC zahájila v polovině loňského dubna...

Irská Komise pro ochranu dat (DPC) vyměřila americké internetové společnosti Meta Platforms pokutu 265 milionů eur (zhruba 6,5 miliardy Kč), a to kvůli nedostatečné ochraně osobních údajů uživatelů. Komise to dnes uvedla v tiskové zprávě. Meta je majitelem sociálních sítí Facebook a Instagram či komunikační služby WhatsApp.

Pokuta je výsledkem vyšetřování, které DPC zahájila v polovině loňského dubna v reakci na zprávy médií, že na internetu se objevil soubor osobních údajů uživatelů sociální sítě Facebook. Komise firmě kromě uhrazení pokuty nařídila také provést řadu nápravných opatření.

DPC je v Evropské unii hlavním regulátorem firmy Meta. Komise už americké firmě vyměřila čtyři pokuty, jejichž celková výše činí téměř miliardu eur. Navíc v souvislosti s touto firmou vede dalších 13 vyšetřování, uvedla agentura Reuters.

Irská komise má v rámci Evropské unie kromě společnosti Meta na starosti také další velké technologické firmy, jako je Apple či Google. Tyto podniky totiž mají v Irsku svá ústředí pro EU. Celkově vede DPC v souvislosti s těmito podniky celkem 40 vyšetřování.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top