investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Diverzifikace v době koncentrovaných akciových trhů – výzkum Goldman Sachs

03.05.2024
akcieburzainvesticeusa

Komerční bance klesl v 1. čtvrtletí čistý zisk meziročně o 21,3 %

03.05.2024
KBakciebankatržbyčesko

ČEZ v létě zlevní elektřinu a plyn 1,7 milionu zákazníků bez závazku

02.05.2024
cenaenergetikaČEZčesko

Farmaceutická firma Novo Nordisk zvýšila čtvrtletní zisk a zlepšila výhled

02.05.2024
akcieevropatechnologietržby

HSBC více než zdvojnásobila pololetní zisk

01.08.2023

Přispěly k tomu vysoké úrokové sazby v mnoha zemích světa...

Britská banka HSBC zvýšila v prvním pololetí zisk před zdaněním o 135,9 procenta na 21,7 miliardy dolarů (473,4 miliardy Kč). Přispěly k tomu vysoké úrokové sazby v mnoha zemích světa a pozitivní dopady plánovaného prodeje francouzské divize. Firma o tom dnes informovala ve zprávě o výsledcích hospodaření. Největší evropská banka zvýšila svůj klíčový výkonnostní cíl a oznámila další kolo odkupu svých akcií, tentokrát až za dvě miliardy dolarů.

Výsledky hospodaření předčily očekávání analytiků, kterých se dotazovala sama banka. V průměru odhadovali zisk před zdaněním na 20,9 miliardy dolarů. Výnosy pak banka za prvních šest měsíců roku zvýšila o 50 procent na 36,9 miliardy dolarů.

HSBC zvýšila svůj krátkodobý cíl návratnosti hmotného kapitálu na tento a příští rok minimálně na 15 procent z předchozího cíle 12 procent, který měla stanovený na letošní rok. Za loňský rok vykázala návratnost hmotného kapitálu 9,9 procenta.

Banka s tržní hodnotou 162 miliard dolarů také uvedla, že vyplatí průběžnou dividendu deset centů na akcii.

HSBC získává přibližně dvě třetiny příjmů z Asie. Přehodnocuje ale svou globální působnost a za účelem zvýšení zisků zvažuje odchod z desítky zemí, uvedla už v květnu agentura Reuters.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top