investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Nejdůležitejší body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

07.05.2024
akcieasieburzadluhopisyinvesticetechnologie

Stavební produkce se prudce propadla

07.05.2024
realitní trhstavebnictvíčesko

Streamingové služby Disney jsou poprvé v zisku

07.05.2024
akciedisneytržby

Ranní zpravodaj: Všechny tři hlavní indexy tento týden v kladných číslech

06.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Hazard v Macau klesl druhý rok v řadě

03.02.2016

Také v prosinci pokračoval v Macau meziroční pokles hazardu, jednalo se již o devatenáctý měsíc v řadě. Jak známo Macau je jediným místem v Číně, kde lze legálně provozovat hazardní hry.

Také v prosinci pokračoval v Macau meziroční pokles hazardu, jednalo se již o devatenáctý měsíc v řadě. Jak známo Macau je jediným místem v Číně, kde lze legálně provozovat hazardní hry.

Tentokrát se zde příjmy z hazardu snížily o 21,2 % na 18,3 mld. MOP (patacas). Oproti předchozím měsícům již méně výrazný pokles, což ve svém důsledku znamenalo o něco méně pesimistický celoroční výsledek než očekával trh. 

Za celý rok 2015 totiž příjmy klesly o 34,3 % (oček. -35 %) na 230,84 mld. MOP, v přepočtu tedy na necelých 29 mld. USD (cca 720 mld. Kč). Zatímco v nejúspěšnějším roce 2013 gambling v Macau překonal světoznámé Las Vegas v obratu sedminásobně, za loňský rok lze již hovořit „jen“ o zhruba pětinásobku. 

Dlouhodobý výhled však zůstává pozitivní, resp. vyjádřila se v tomto ohledu také Fitch, která vzhledem k počtu obyvatel v regionu zmiňuje nízkou penetraci. Obecně se také sází na rostoucí čínskou střední třídu.

Rozvoj místa i přes pokles byznysu vlastně nadále pokračuje. Magnáti Steve Wynn a Sheldon Adelson letos plánují v Macau otevřít další komplex. Nabídnout vyjížďky gondolou či v menším měřítku Eiffelovu věž.

Paris Eiffel Tower Comes in Macau

Právě „herní akcie“ vzhledem k dění v Macau mají za sebou loňský negativní vývoj. V sektoru možno na Wall Street zmínit ať už Wynn Resorts (WYNN), Melco Crown Entertainment (MPEL), MGM Resorts International (MGM) či Las Vegas Sands (LVS).  

Výhled pro letošní rok lze nazvat stabilizací. Alespoň co se týká tržních odhadů letošních příjmů, které hovoří v rozmezí poklesu o 5 % až po možný 10 % růst.

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top