investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Google investuje až jednu miliardu dolarů do indického mobilního operátora

01.02.2022

Společnost Google investuje až jednu miliardu dolarů (21,9 miliardy Kč) do druhého největšího indického mobilního...

Společnost Google investuje až jednu miliardu dolarů (21,9 miliardy Kč) do druhého největšího indického mobilního operátora Bharti Airtel. Ve společné tiskové zprávě o tom dnes informovaly dotčené společnosti. Americký internetový gigant hodlá posílit svou pozici na rychle rostoucím indickém telekomunikačním trhu, napsala agentura AFP.

Google zaplatí 700 milionů dolarů za podíl 1,28 procenta ve společnosti Bharti Airtel, kterou vlastní miliardář Sunil Mittal. Dalších 300 milionů dolarů investuje během pěti let do komerčních projektů, jejichž cílem bude "snížit překážky přístupu k chytrým telefonům".


"Jsme hrdí na to, že můžeme být partnery ve společném podniku, jehož cílem je zlepšit připojení a zajistit většímu počtu Indů spravedlivější přístup k internetu," uvedl v prohlášení Sundar Pichai, který je šéfem mateřské společnosti Googlu Alphabet. Sám se narodil v Indii.


Google už má podíl 7,7 procenta ve společnosti Reliance Jio, již vlastní nejbohatší muž Asie Mukeš Ambani. V roce 2020 do ní americká internetová firma vložila 4,5 miliardy dolarů. Dvojice firem spolupracovala na levném chytrém telefonu pro sítě čtvrté generace (4G), který byl uveden na trh loni v listopadu.


Jio ostře soupeří v oblasti cen se společnostmi Airtel a Vi, která je místní divizí Vodafonu. Prvně jmenovaný podnik v roce 2016 nabídl volání zdarma a levný internet.


Zdroj: ČTK
Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Velké technologické společnosti byly nejsilnějšími globálními hráči už před koronavirovou krizí. Pandemie jejich dominanci ještě posílila, protože urychlila přechod z reálného do virtuálního světa.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top