investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple odstranil ze svého čínského obchodu aplikace WhatsApp a Threads

19.04.2024
appleusačína

Tesla svolává téměř 3900 Cybertrucků

19.04.2024
autotesla

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

FED a očekávání jeho kroků v roce 2019

20.11.2018

Máme přesně jeden měsíc do posledního letošního zasedání amerického FEDu...

Máme přesně jeden měsíc do posledního letošního zasedání amerického Fedu, na němž jeho představitelé budou rozhodovat o změnách v úrokových sazbách. Zatím jsme byli v letošním roce svědky tří zvýšení, ani jedno z nich nebylo pro trhy překvapivé. Všeobecně se očekává, že FED 19. prosince oznámí další zvýšení, a sice do pásma 2,25 - 2,50 procenta.

Jaká jsou očekávání ohledně kroků FEDu pro příští rok? Poslední týdny jsou ohledně tohoto tématu skutečně zajímavé, jsme svědky razantních změn očekávání, jak bude FED v příštím roce svou monetární politiku zpřísňovat.

 

Ještě na začátku října trh očekával, že se v roce 2019 určitě dočkáme dvou čtvrtprocentních zvýšení klíčové úrokové sazby, třetí zvýšení pak trh očekával s pravděpodobností asi 30 procent. Nyní, o jeden a půl měsíce později, je situace zcela odlišná. Odhady trhu v tuto chvíli počítají najisto pouze s jedním zvýšením, pravděpodobnost druhého zvýšení je pak zhruba 35 procent. 

 

Jen pro zajímavost - Evropská centrální banka drží v eurozóně stále záporné sazby a dle průzkumu prováděného pravidelně americkou bankou Morgan Stanley jsme stále ještě 13,3 měsíce od okamžiku, kdy ECB přistoupí ke zvýšení sazeb. 


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!




"Změna v očekávání kroků FEDu pro příští rok nahrává americkým dlouhodobým dluhopisům. Výnos 10letého amerického vládního dluhopisu se nyní pohybuje okolo 3,05 procenta, což je níže oproti 3,20 procenta ze začátku října."

Kamil Bednář, Senior Equity Trader BHS










Líbil se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli:

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top