investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Elektromobil Applu by se mohl objevit již v roce 2025

19.11.2021

Společnost Apple usiluje o uvedení svého elektromobilu na trh v roce 2025 a zaměřuje se na projekt samořídícího vozu...

Společnost Apple usiluje o uvedení svého elektromobilu na trh v roce 2025 a zaměřuje se na projekt samořídícího vozu. Uvedla to agentura Bloomberg s odvoláním na informované zdroje. Ideální automobil Applu by neměl mít volant a pedály a interiér má být navržen tak, aby bylo možné řídit bez použití rukou.

Vývoj vlastního vozu Applu se nazývá projekt Titan. Firma známá hlavně výrobou telefonů iPhone, tabletů iPad a počítačů Mac, začala pracovat na vlastním automobilu v roce 2014.


Poptávka po elektromobilech prudce vzrostla, protože státy i zákazníci se stávají uvědomělejšími v otázce ochrany životního prostředí. To vyhnalo tržní hodnotu společností jako Tesla a Rivian vysoko nad hodnotu tradičních výrobců automobilů, kteří jsou na trhu desítky let.


"Otázkou je kdy, ne jestli," řekl analytik firmy Wedbush Dan Ives. Šance, že Apple do roku 2025 představí svůj vlastní automobil je podle něj 60 až 65 procent.


Podle Bloombergu jsou ovšem někteří lidé pracující na projektu skeptičtí k časovému harmonogramu. Společnost Apple se ke zprávě odmítla vyjádřit.


Agentura Reuters v prosinci uvedla, že Apple stanovil za cíl zahájit v roce 2024 výrobu osobního automobilu, který by mohl mít vlastní průlomovou technologii baterií.


Zdroj: ČTK
Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Steve Jobs, Steve Wozniak a Ronald Wayne založili Apple v garáži v roce 1976. Počáteční kapitál získali prodejem mikrobusu a kalkulačky za 1 350 dolarů. Dnes již tržní kapitalizace společnosti Apple překročila hranici dvou bilionů dolarů.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top