investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Čtvrtletní zisk ropné společnosti Shell překonal očekávání

04.05.2023

Zisk tak překonal očekávání analytiků, kteří jej v průzkumu společnosti Refinitiv odhadovali...

Britská ropná a plynárenská společnost Shell v letošním prvním čtvrtletí zvýšila upravený čistý zisk na 9,65 miliardy dolarů (přes 200 miliard Kč) z 9,13 miliardy dolarů před rokem. Oznámila to dnes firma. Zisk tak překonal očekávání analytiků, kteří jej v průzkumu společnosti Refinitiv odhadovali na 8,6 miliardy dolarů, napsal server CNBC.

Zisk se nicméně mírně snížil z 9,81 miliardy dolarů v posledním čtvrtletí loňského roku, a to v důsledku poklesu cen ropy a plynu. Zisk plynárenských aktivit Shellu se kvůli zlevnění plynu snížil o 18 procent na 4,9 miliardy dolarů, uvedla agentura Reuters.

V celém loňském roce firma Shell více než zdvojnásobila upravený čistý zisk na rekordních 39,9 miliardy dolarů. Těžila zejména z prudkého růstu cen energií, ke kterému přispěl ruský útok na Ukrajinu.

Společnost Shell dnes rovněž oznámila, že v příštích třech měsících odkoupí zpět vlastní akcie v hodnotě čtyř miliard dolarů. Tempo zpětného odkupu vlastních akcií tak ponechala beze změny, upozornila agentura Reuters.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top