investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Česká zbrojovka Group SE mění dozorčí radu a představenstvo

31.05.2021

Česká zbrojovka Group SE (CZG) přistoupil v souvislosti s koupí společnosti Colt Holding...

Česká zbrojovka Group SE (CZG) přistoupil v souvislosti s koupí společnosti Colt Holding LLC (Colt) ke změnám v dozorčí radě a v představenstvu. Dosavadního předsedu dozorčí rady René Holečka, který je zároveň většinovým vlastníkem společnosti, nahradí podle návrhu valné hromadě skupiny k 1. červenci Lubomír Kovařík, současný prezident a předseda představenstva CZG. Na pozici předsedy představenstva Kovaříka vystřídá Jan Drahota, dosavadní místopředseda představenstva a finanční ředitel CZG. Zástupci skupiny to dnes ČTK sdělili v tiskové zprávě.

Ze své budoucí role v dozorčí radě se bude Kovařík nadále soustředit na strategický rozvoj CZG a upevňování vnějších vztahů skupiny s klíčovými partnery. Drahota převezme kompetenci exekutivního řízení holdingu a jeho dalšího rozvoje. "Vstup na kapitálový trh a úspěšné dokončení akvizice společnosti Colt pro nás představují završení jedné etapy vývoje společnosti a začátek nové éry charakterizované silnějším postavením skupiny na mezinárodní úrovni. Takový přelom vyžaduje, abychom novým potřebám přizpůsobili i složení vrcholných orgánů skupiny," uvedl Holeček.


"Jsem si jist, že posunem do dozorčí rady získá Lubomír Kovařík větší prostor zaměřit se na strategické směřování Skupiny. Zároveň jsem přesvědčen o schopnostech Jana Drahoty naši Skupinu dále rozvíjet a společně s Lubomírem Kovaříkem a se všemi zaměstnanci ji dovést k cíli stát se jedničkou na světě v našem oboru, s tržbami ve výši jedné miliardy EUR (zhruba 25,5 miliardy korun) do konce roku 2025," dodal Holeček.


Změny ve složení dozorčí rady jsou předloženy ke schválení nadcházející valné hromadě akcionářů per rollam. V souvislosti s chystanými změnami jmenovala dozorčí rada Společnosti s účinností k 1. červenci novými členy představenstva CZG Dennise Veilleuxe, prezidenta a generálního ředitele Colt Holding Company LLC, a Jana Holečka, člena představenstva a obchodního ředitele České zbrojovky v Uherském Brodě na Uherskohradišťsku.


Holding CZG - Česká zbrojovka Group SE vykázal za první letošní čtvrtletí výnosy dvě miliardy korun. Jde o meziroční nárůst o 63,7 procenta, zejména díky vyššímu počtu prodaných zbraní na základě vysoké poptávky, především v USA. Provozní výsledek hospodaření zbrojařské skupiny za první tři měsíce roku dosáhl 334,9 milionu korun, meziroční nárůst činil 216,6 procenta. Kromě České zbrojovky do skupiny patří společnosti Colt´s Manufacturing Company, Colt Canada Corporation, CZ-USA, 4M Systems a CZ Export Praha. Holding drží také menšinový podíl ve společnosti Spuhr i Dalby, švédském výrobci optických montážních řešení pro zbraně. Skupina zaměstnává přibližně 2000 lidí v České republice, USA, Kanadě a Německu.


Zdroj: ČTK




"Česká zbrojovka Group má dlouhodobě stabilní marže, které jsou vyšší oproti konkurentům ze západní Evropy. To je dáno zaměřením na automatizaci výroby. Společnost má navíc relativně nízkou úroveň zadlužení."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top