investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Česká ekonomika roste výrazně rychleji než německá

14.08.2019

Podle odhadu Českého statistického úřadu...

Podle odhadu Českého statistického úřadu vzrostl hrubý domácí produkt ve druhém čtvrtletí letošního roku meziročně o 2,7 procenta. Průměr ročních růstů hrubého domácího produktu od vzniku České republiky do roku 2018 činil rovněž 2,7 procenta. Lze tedy konstatovat, že současné tempo hospodářského růstu je z dlouhodobého pohledu průměrné.

Naší ekonomice pomáhá vysoká míra zaměstnanosti, která oproti stejnému čtvrtletí loňského roku vzrostla o 0,8 procenta. Hlavním faktorem ekonomického růstu byly výdaje na spotřebu. Důležitou roli hrála i zahraniční poptávka. Tento růstový faktor se však vzhledem k vývoji v cizině může do budoucna ukázat jako problematický.



 

Situace v zahraničí se začíná zhoršovat a naše otevřená ekonomika těžko zůstane nedotčeným ostrůvkem stability. Hospodářství našeho největšího obchodního partnera ve druhém čtvrtletí meziročně vzrostlo pouze o 0,4 procenta, což je nejhorší výsledek za posledních šest let. V mezičtvrtletním srovnání německá ekonomika dokonce vykázala pokles o 0,1 procenta.


Poznejte lépe Fondy Kvalifikovaných Investorů!

Nechte nám na sebe kontakt, představíme Vám ty naše.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!





"Česká ekonomika se pohybuje blízko svého potenciálního růstu, což je vzhledem k rostoucím rizikům přicházejícím ze zahraničí velmi dobrá zpráva. V druhém pololetí však hrozí, že naše hospodářství bude postupně přicházet o imunitu a nakazí se německou chřipkou, která bude umocňována brexitem."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top