investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Nejdůležitejší body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

07.05.2024
akcieasieburzadluhopisyinvesticetechnologie

Stavební produkce se prudce propadla

07.05.2024
realitní trhstavebnictvíčesko

Streamingové služby Disney jsou poprvé v zisku

07.05.2024
akciedisneytržby

Ranní zpravodaj: Všechny tři hlavní indexy tento týden v kladných číslech

06.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Čekání na měsíční report z amerického trhu práce

04.01.2017

Americký dolar reagoval pozitivně na silná makrodata z Ameriky i Číny a americké akcie uzavíraly ...

Americký dolar reagoval pozitivně na silná makrodata z Ameriky i Číny a americké akcie uzavíraly v plusu, i když pod svými denními maximy. Zlato posledích několik dní roste i přes sílu amerického dolaru. Ropa naopak neudržela zisky a zemní plyn zažil strmý pád o cca 10 % po obavách ze slabší zimy. Pozitivně reagoval například sektor biotechnologií, jehož akcie zažily krušný rok 2016.

Po silných datech PMI v průmyslu včera přišly další dobré zprávy z Německa, když nezaměstnanost klesla na nejnižší úroveň od roku 1990. Euro oslabilo na 20letá minima vůči dolaru a podobně na tom byla česká koruna, která atakovala hranici 26 Kč za dolar. Český státní rozpočet za loňský rok vykázal první přebytek od poloviny 90 let.

V Evropě uvidíme Markit PMI index nákupních manažerů celkový a za sektor služeb. V Americe bude zajímavé sledovat zejména zveřejnění písemného zápisu z prosincové schůzky FEDu, na které zvýšil sazby a upravil výhled zvyšování sazeb na 2017. Zajímavý bude také údaj o měsíční tvorbě pracovních míst.

Z firem reportuje například Yum! Brands, zítra Walgreens Boots Alliance, Monsanto nebo Constellation Brandz.

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top