investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Diverzifikace v době koncentrovaných akciových trhů – výzkum Goldman Sachs

03.05.2024
akcieburzainvesticeusa

Komerční bance klesl v 1. čtvrtletí čistý zisk meziročně o 21,3 %

03.05.2024
KBakciebankatržbyčesko

ČEZ v létě zlevní elektřinu a plyn 1,7 milionu zákazníků bez závazku

02.05.2024
cenaenergetikaČEZčesko

Farmaceutická firma Novo Nordisk zvýšila čtvrtletní zisk a zlepšila výhled

02.05.2024
akcieevropatechnologietržby

Boston Scientific koupí za 3,7 miliardy USD firmu Axonics

08.01.2024

Boston Scientific vyrábí kardiostimulátory, stenty a katetry...

Americký výrobce zdravotnického zařízení Boston Scientific převezme za 3,7 miliardy USD (82,7 miliardy Kč) firmu Axonics. Firma dnes v tiskové zprávě uvedla, že akvizicí si rozšíří nabídku v oblasti urologie. Boston Scientific vyrábí kardiostimulátory, stenty a katetry.

Akvizicí Boston Scientific vstoupí do oblasti takzvané sakrální neuromodulace. To je minimální invazivní postup, který se používá při léčbě hyperaktivního močového měchýře a inkontinence stolice. Pro firmu tak jde o další krok ve snaze rozšířit si podnikání v oblasti urologie. Čisté tržby firmy Axonics za loňský rok by měly činit zhruba 366 milionů USD, což by byl růst meziročně o 34 procent.

Boston Scientific zaplatí za jednu akcii Axonics 71 dolarů. Ve srovnání s poslední závěrečnou cenou akcií firmy to představuje prémii 23,3 procenta. Dohoda by měla být dokončena v první polovině letošního roku.

Společnost Boston Scientific v poslední době uskutečnila několik akvizic. Loni v září se dohodla na nákupu soukromé společnosti Relievant Medsystems za předběžnou cenu 850 milionů USD. Získala tak přístup ke způsobu léčby chronické bolesti, který schválil americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA). Předtím koupila zhruba za 523 milionů USD čínskou firmu Acotec Scientific, která se zabývá zdravotnickými technologiemi, uvedla agentura Reuters.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top