investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 uzavřel ve strědu zhruba beze změny

09.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Nejdůležitejší body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

07.05.2024
akcieasieburzadluhopisyinvesticetechnologie

Stavební produkce se prudce propadla

07.05.2024
realitní trhstavebnictvíčesko

Streamingové služby Disney jsou poprvé v zisku

07.05.2024
akciedisneytržby

Bance Morgan Stanley klesl zisk o 18 procent

18.07.2023

Bank of America naopak zisk díky vyšším úrokovým sazbám o 19 procent zvýšila...

Zisk americké banky Morgan Stanley se ve druhém čtvrtletí kvůli slabším výnosům v divizi investičního bankovnictví snížil o 18 procent na 2,05 miliardy dolarů (43,5 miliardy Kč). Firma to dnes uvedla v tiskové zprávě. Bank of America naopak zisk díky vyšším úrokovým sazbám o 19 procent zvýšila, vydělala tak 7,4 miliardy dolarů. Druhá největší americká banka z hlediska objemu aktiv o výsledcích hospodaření informovala na svém webu.

Výnosy banky Morgan Stanley se zvýšily o dvě procenta na 13,46 miliardy dolarů, náklady pak vzrostly o osm procent na 10,48 miliardy dolarů. Výnosy z investičního bankovnictví činily 1,16 miliardy dolarů, což je zhruba stejně jako před rokem. Celosvětová aktivita v oblasti fúzí a akvizic ve druhém čtvrtletí meziročně klesla o 36 procent, uvedla společnost Dealogic.

Generální ředitel banky James Gorman mluví o "náročném tržní prostředí", které ve čtvrtletí začalo makroekonomickou nejistotou a utlumenou aktivitou klientů, ale skončilo podle něj v pozitivnějším duchu.

Bank of America zvýšila výnosy o 11 procent na 25,2 miliardy dolarů. Podobně jako její hlavní konkurenti těžila z toho, že do ní podniky a další zákazníci po krachu několika amerických bank letos na jaře přesouvali vklady a hledali v ní bezpečí.

Americká centrální banka (Fed) od loňského března zvýšila základní úrokovou sazbu z téměř nulové hodnoty do rozpětí 5,00 až 5,25 procenta. Tyto vyšší úrokové sazby umožnily bankám účtovat klientům vyšší poplatky za úvěry. Čistý úrokový výnos Bank of America se ve druhém čtvrtletí zvýšil o 14 procent na 14,2 miliardy dolarů.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top