investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple odstranil ze svého čínského obchodu aplikace WhatsApp a Threads

19.04.2024
appleusačína

Tesla svolává téměř 3900 Cybertrucků

19.04.2024
autotesla

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Altria kupuje výrobce elektronických cigaret NJOY

06.03.2023

Výrobce cigaret Marlboro tak opět sází na rychle rostoucí trh s elektronickými cigaretami...

Americká tabáková společnost Altria Group koupí zhruba za 2,75 miliardy USD (60,8 miliardy Kč) začínajícího výrobce elektronických cigaret NJOY Holdings. Firma to dnes uvedla v tiskové zprávě. Výrobce cigaret Marlboro tak opět sází na rychle rostoucí trh s elektronickými cigaretami, i když jeho předchozí investice do firmy Juul ho připravila o miliardy USD, uvedla agentura Reuters.

Součástí transakce je také další platba až 500 milionů USD, která závisí na rozhodnutí regulačních úřadů ohledně některých produktů NJOY. Firma NJOY je jedním z mála výrobců vaporizačních zařízení, jehož produkty mají povolení od federálních regulačních úřadů.

Altria také oznámila, že investici do společnosti Juul vyměnila za nevýhradní globální licenci na část jejího duševního vlastnictví. Altria v roce 2018 investovala do firmy Juul 12,8 miliardy USD, k prosinci loňského roku však hodnota této investice klesla na 250 milionů USD.

Juul stále čelí velkým regulačním a právním problémům, včetně tisíců žalob. Ukončením dohody si Altria uvolnila cestu ke koupi jiného výrobce elektronických cigaret nebo k vývoji vlastních produktů, protože dohoda s firmou Juul mu bránila firmě konkurovat.

Nová akvizice firmy NJOY by měla Altrii do tří let od završení transakce zvýšit očištěný zisk na akcii, časový plán pro dokončení transakce však Altria neposkytla. Potvrdila nicméně, že v letošním roce očekává zisk na akcii v rozmezí 4,98 USD až 5,13 USD.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top