investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Nejdůležitejší body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

07.05.2024
akcieasieburzadluhopisyinvesticetechnologie

Stavební produkce se prudce propadla

07.05.2024
realitní trhstavebnictvíčesko

Streamingové služby Disney jsou poprvé v zisku

07.05.2024
akciedisneytržby

Ranní zpravodaj: Všechny tři hlavní indexy tento týden v kladných číslech

06.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Adidasu klesl čtvrtletní zisk o 20 procent

08.11.2023

Čisté tržby se meziročně snížily o 6,4 procenta na šest miliard eur...

Německý výrobce sportovní obuvi a oblečení Adidas hospodařil ve třetím čtvrtletí s čistým ziskem 280 milionů eur (6,9 miliardy Kč), meziročně je to pokles o 20,4 procenta. Firma, která se potýká s vysokými zásobami neprodaného zboží, o tom dnes informovala ve své výsledkové zprávě. Čisté tržby se meziročně snížily o 6,4 procenta na šest miliard eur.

Z prodeje bot Yeezy, které Adidas vytvořil ve spolupráci s rapperem Ye, dříve známým jako Kanye West, firma v uplynulém čtvrtletí získala 350 milionů eur. Partnerství s kontroverzním hudebníkem proslulým antisemitskými výroky Adidas loni v listopadu ukončil.

Adidas se stále potýká s vysokou mírou neprodaného zboží, zejména ve Spojených státech. "To bude naše podnikání ještě nějakou dobu ovlivňovat," konstatoval generální ředitel firmy Björn Gulden. Hodnota zásob se podle něj za čtvrtletí snížila o 23 procent na 4,85 miliardy eur, což mírně překonalo očekávání.

"Zdá se, že pokrok v úrovni zásob mírně přesahuje plán, což je dnes rozhodující nová zpráva," uvedl analytik James Grzinic ze společnosti Jefferies. Aktualizované údaje podle něj rovněž potvrdily, že důležitým motorem prodeje teď je zejména řada tenisek Terrace.

Největším úkolem pro společnost, co se prodeje týče, zůstávají Spojené státy. Adidas zpomalil úsilí o zásobování tohoto největšího světového trhu se sportovním zbožím, což vedlo k poklesu tržeb v Severní Americe o devět procent.

V Číně tržby Adidasu bez vlivu kurzových výkyvů stouply o šest procent a o něco rychleji rostly i ve zbytku Asie a Tichomoří. V Latinské Americe vzrostly o 13 procent a v regionu EMEA, který zahrnuje Evropu, Blízký východ a Afriku, růst činil dvě procenta.

Akcie společnosti dopoledne na burze ve Frankfurtu nad Mohanem odepisovaly téměř dvě procenta, od začátku roku ale mají stále k dobru kolem 30 procent.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top