investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Ranní zpravodaj: Dow Jones v úterý přerušil šestidenní sérii ztrát

17.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

VERISCAN- zlatá akreditace

07.05.2020

Slitky drahých kovů ze švýcarské slévárny PAMP patří k nejdůvěryhodnějším na světě. Jméno této firmy na povrchu slitku mu automaticky propůjčuje nejen vyšší prestiž, ale i hodnotu. Firma se může pyšnit největším množstvím akreditací a certifikátů mezi všemi světovými výrobci a rafineriemi cenných kovů a nabízí i největší portfolio produktů. Slévárna udává trendy i v nastavení základních standardů etického chování a transparentnosti těžby. Díky vynikající pověsti slévárny PAMP jsou její zlaté slitky směnitelné ať už za peníze, nebo za zboží kdekoli na světě. Moderní technologie, kterou slévárna disponuje, je využívána i v rámci samotných slitků: díky službě VERISCAN jsou totiž snadno dohledatelné a jejich pravost se dá rychle a dostupně ověřit.


Investiční zlato   Jak investovat do zlata    Zlato - slovník užitečných pojmů


Otisky zlata

Podobně jako je tomu v přírodě i lidské výtvory mívají na první pohled neviditelné drobné odlišnosti. Stejné je to i u zdánlivě naprosto totožně odlitých slitků zlata. Na jejich povrchu vznikají drobné nerovnosti, které tvoří texturu, a ta je unikátní u každého zlatého odlitku. Technologie VERISCAN dokáže právě s těmito drobnými rozdíly pracovat a přesně identifikovat strukturu povrchu každého litého výrobku.


Jak VERISCAN funguje

Jedná se o první bezpečnostní systém pro investiční kovy na světě. Jeho fungování je přitom jednoduché a praktické. Ihned po výrobě zlatého slitku slévárna PAMP přesně naskenuje jeho povrch a data vloží do databáze, kde se ukládají identifikační údaje všech slitků s technologií VERISCAN, které byly kdy vyrobeny. Použití VERISCANU v praxi je jednoduché. Je potřeba pouze aplikace na iPhone telefonu nebo adaptér ke skeneru. Následně stačí slitek oskenovat a aplikace ihned prozradí, zda je slitek pravý. Funguje tedy podobně jako vyhledávání otisků prstů u lidí.


Zlaté slitky jako investice


Výhody VERISCANU

VERISCAN je stejně spolehlivý jako drahé laboratorní přístroje a může ho využít každý z pohodlí domova. Zlato může být naskenováno i v obalu s běžnými stopami opotřebení, aniž by to mělo vliv na spolehlivost kontroly. Pro naprostou jistotu je navíc možné větší slitky oskenovat ze všech šesti stran. Díky tomu, že se dá každý výrobek jednoduše identifikovat kdekoli na světě, výrazně se snižuje riziko padělání. Ověření je dostupné, a snižuje tak náklady jak u prodejců, tak u investorů. Majitelé slitků PAMP mohou využít i službu MyPAMP, kde si mohou přehledně spravovat své portfolio a také bezpečně vstupovat do aplikace VERISCAN.


Ukládání do zlata

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top