investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Nejdůležitejší body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

07.05.2024
akcieasieburzadluhopisyinvesticetechnologie

Stavební produkce se prudce propadla

07.05.2024
realitní trhstavebnictvíčesko

Streamingové služby Disney jsou poprvé v zisku

07.05.2024
akciedisneytržby

Ranní zpravodaj: Všechny tři hlavní indexy tento týden v kladných číslech

06.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Tesla zvýšila čtvrtletní tržby o devět procent

19.10.2023

Výsledek zaostal za odhadem analytiků, kteří v průměru očekávali tržby přes 24 miliard dolarů...

Americký výrobce elektromobilů Tesla zvýšil ve třetím čtvrtletí tržby meziročně o devět procent na 23,35 miliardy dolarů (bezmála 548 miliard Kč). Firma to ve středu uvedla v tiskové zprávě. Výsledek zaostal za odhadem analytiků, kteří v průměru očekávali tržby přes 24 miliard dolarů. Zisk se meziročně snížil o 44 procent na 1,85 miliardy dolarů.

Hrubá marže firmě klesla na 17,9 procenta oproti 25,1 procenta o rok dříve, kdy podnik ještě nezačal snižovat ceny. Ve druhém letošním čtvrtletí Tesla vykázala hrubou marži 18,2 procenta. Marže zaostala za odhady stejně jako tržby a zisk.

Tesla v poslední době několikrát snížila ceny, aby zvýšila poptávku. Odbyt v uplynulém čtvrtletí klesl, částečně kvůli plánovaným odstávkám kvůli modernizaci továren.

Šéf Tesly Elon Musk uvedl, že chce získat lepší představu o tom, jakým směrem se ekonomika ubírá, než se naplno pustí do výstavby nové továrny v Mexiku. "Pokud úrokové sazby zůstanou vysoké ... bude pro lidi mnohem těžší koupit si auto. Jednoduše si je nemohou dovolit," řekl po zveřejnění výsledků při konferenčním hovoru s analytiky.

Tesla zároveň potvrdila svůj cíl dodat v letošním roce přibližně 1,8 milionu vozů. Uvedla také, že první kusy elektrického pick-upu Cybertruck začne na trh dodávat v tomto čtvrtletí.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top