investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Ranní zpravodaj: Všechny tři hlavní americké indexy uzavřely na rekordních hodnotách

16.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ranní zpravodaj: Indexy S&P 500 a Dow Jones poskočily o zhruba 0,5 %

15.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

USA pohrozily rakouské RBI omezením přístupu k svému finančnímu systému

15.05.2024
bankainvesticeruskousa

Ranní zpravodaj: Čistý zisk firmy ČEZ v prvním čtvrtletí stoupl o čtvrtinu

14.05.2024
S&P500akciedow jonesnasdaqČEZ

Telefónica CR - o dividendě rozhodnou právníci a „ne akcionáři“

09.05.2014

Má-li se valná hromada společnosti Telefónica CR (budoucí O2 Czech Republic), která by mimo jiné schválila účetní závěrku za loňský rok, konat do konce června, nezbývá mnoho času.

Má-li se valná hromada společnosti Telefónica CR (budoucí O2 Czech Republic), která by mimo jiné schválila účetní závěrku za loňský rok, konat do konce června, nezbývá mnoho času. Loni bylo o dividendě touto dobou již jasno, neboť valná hromada na toto téma se konala 22.dubna.

Letošní zpoždění nehledejme asi tolik za změnou vlastníka, jako za úsilím najít dostatečně spolehlivou právní odpověď na otázku, zda lze pro výplatu dividendy použít i emisního ážia, jehož původ není v provozní činnosti. Takovému použití bránila dosavadní česká legislativa.

Proto letos Telefónica indikovala tak široký možný interval dividendy: 18 až 30 korun na akcii hrubého.

Proto rozhodne právní posudek a obrazně řečeno ne akcionáři, i když dividendu samozřejmě budou schvalovat na valné hromadě (asi poslední týden v červnu).

A vrátíme-li se na počátek k časovým údajům, pak by výsledek právních zkoumání mě být znám s velkou pravděpodobností do konce května.

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top