investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Švýcarská Credit Suisse podle zdrojů pracuje na možném navýšení kapitálu

19.10.2022

Credit Suisse by zhruba za týden měla představit plán, od kterého se očekává, že bude zásadní reorganizací...

Švýcarská banka Credit Suisse Group AG pracuje s Royal Bank of Canada a Morgan Stanley na možném navýšení kapitálu, pokud by potřebovala posílit svoji rozvahu a získat prostředky na restrukturalizaci. Uvedla to agentura Bloomberg s odvoláním na osoby obeznámené s touto záležitostí.

Credit Suisse by zhruba za týden měla představit plán, od kterého se očekává, že bude zásadní reorganizací po řadě ztrát a skandálů. Banka se podle zdrojů chce prodeji nových akcií při současné nízké ceně raději vyhnout. Nelze však vyloučit, že bude potřebovat získat peníze, pokud prodej jejích aktiv nebude stačit. Banka má zveřejnit informace o restrukturalizaci 27. října, kdy by případně bylo oznámeno i navýšení kapitálu.

Pokud by Credit Suisse přistoupila k navýšení kapitálu, pravděpodobně by požadovala nejméně dvě miliardy USD (50 miliard Kč). Tyto peníze by použila na pokrytí restrukturalizace a případných provozních ztrát v příštích několika letech, kdy se bude její podnikání transformovat. Podle zdrojů již Credit Suisse oslovila katarský investiční fond QIA a další subjekty, aby zjistila zájem o případnou kapitálovou injekci.

Analytik firmy Goldman Sachs Group Chris Hallam minulý týden uvedl, že bance by mohly chybět nejméně čtyři miliardy švýcarských franků (100 miliard Kč) na zaplacení restrukturalizace. Celková potřeba kapitálu by mohla dosáhnout až osm miliard CHF.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top