investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Tržby Tesly poprvé za čtyři roky klesly

24.04.2024
EVakcieautoteslatržby

Výsledky Boeingu překonaly očekávání

24.04.2024
akcieboeingtržbyusa

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Skupina PPF podporuje kulturu a bude pokračovat ve svých aktivitách

29.03.2021

Skupina PPF, jejíž majoritní vlastník Petr Kellner v sobotu tragicky zemřel, je...

Skupina PPF, jejíž majoritní vlastník Petr Kellner v sobotu tragicky zemřel, je partnerem mnoha kulturních projektů. Pomáhá velkým hudebním tělesům jako je Česká filharmonie, festivalu Letní shakespearovské slavnosti nebo i Divadlu Járy Cimrmana. Zda se nějak změní vzájemné partnerství není podle vyjádření jejich zástupců zřejmé. Skupina PPF odpoledne oznámila, že na jejím běžném každodenním fungování se odchodem jejího zakladatele nic nemění.

Řízením veškerých aktivit ve skupině byl pověřen Ladislav Bartoníček, jeden z akcionářů. "PPF bude pod vedením Ladislava Bartoníčka pokračovat ve svých investičních projektech v souladu s plány a vizemi, které se svým týmem spolupracovníků vytvořil Petr Kellner," uvedla společnost.


Pro své aktivity v oblasti kultury skupina zřídila společnost PPF Art. Ta spravuje největší soukromou sbírku české a slovenské fotografie s dvěma tisícovkami děl od dvou set autorů, které příležitostně představuje veřejnosti, provozuje Ateliér Josefa Sudka či Galerii Václava Špály. Zmíněná Česká filharmonie spolupracuje s PPF od roku 2015, kdy PPF zakoupila a půjčila ČF dvoje housle, dvě violoncella a jednu violu v hodnotě přibližně 20 milionů korun a ČF je od té doby používá. Mluvčí filharmonie Luděk Březina ČTK sdělil, že ke Kellnerově úmrtí se orchestr vyjadřovat nebude.


Tragický odchod podnikatele nechce komentovat ani festival Pražské jaro, mezi jehož partnery patří dceřiná společnost PPF, poskytovatel telekomunikačních služeb v Praze, společnost Cetin.


V oblasti divadla byl Kellner velkým příznivcem "cimrmanů", které podporoval, stejně jako Letních shakespearovských slavností, festivalu klasických děl slavného dramatiku v plenéru na Pražském hradě. "Zpráva o náhlém tragickém úmrtí pana Petra Kellnera nás velice zasáhla. Odešel výjimečný člověk. Rozsah jeho aktivit byl obdivuhodný. Letní shakespearovské slavnosti mají tu čest, že skupina PPF, kterou Petr Kellner založil, je jejich generálním partnerem. Upřímnou soustrast celé rodině," uvedla dnes na svém webu agentura Schok, která festival pořádá.



Zdroj: ČTK



"PPF samozřejmě bude fungovat dál a tým kolem Petra Kellnera se pokusí, aby vše bylo jako za jeho života. Nicméně PPF přišla o silného lídra, kterého nelze ze dne na den vyměnit. Petr Kellner byl zcela jedinečná osobnost, která se rodí zřídka kdy. Ukázal, že i Čech se může vyšvihnout mezi nejbohatší lidi na planetě a vést globální byznys."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top