investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Ranní zpravodaj: Všechny tři hlavní americké indexy uzavřely na rekordních hodnotách

16.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ranní zpravodaj: Indexy S&P 500 a Dow Jones poskočily o zhruba 0,5 %

15.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

USA pohrozily rakouské RBI omezením přístupu k svému finančnímu systému

15.05.2024
bankainvesticeruskousa

Ranní zpravodaj: Čistý zisk firmy ČEZ v prvním čtvrtletí stoupl o čtvrtinu

14.05.2024
S&P500akciedow jonesnasdaqČEZ

Letos počítejte s tím, že na Velký pátek se neobchoduje a Komerční banku si s dividendou kupte dříve

14.04.2014

Pražská burza se letos přiblíží tradici obchodování na evropských burzách. Na většině z nich je na Velký pátek totiž zavřeno a nyní tomu tak bude i u nás. Na pražská burze se 18.dubna ....

Pražská burza se letos přiblíží tradici obchodování na evropských burzách. Na většině z nich je na Velký pátek totiž zavřeno a nyní tomu tak bude i u nás. Na pražská burze se 18.dubna nebude obchodovat, vypořádání obchodů ale probíhat bude.

Z těchto důvodů je třeba myslet na nákup Komerční banky o den dříve, aby Vám dividenda zůstala. Původně vycházel poslední den nákupu s dividendou na burze právě na Velký pátek, nyní je třeba koupit již ve čtvrtek 17.4. (rozhodný den pro dividendu Komerční banky je 23.4.2014).
 
Naopak výše uvedené změny se nedotknou termínů Philip Morris. Na 18.dubna zde připadá rozhodný den pro dividendu. Protože se na Velký pátek obchody vypořádávají, zůstává efektivní datum k posledním nákupům akcií s dividendou na burze na úterý 15.dubna a nemusí být posunuto o den dříve.

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top