investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Intel sníží počet zaměstnanců o tisíce

12.10.2022

S odvoláním na informované zdroje to dnes uvedla agentura Bloomberg...

Americký výrobce mikročipů Intel se chystá v souvislosti s ochlazením trhu s osobními počítači snížit počet zaměstnanců o tisíce. S odvoláním na informované zdroje to dnes uvedla agentura Bloomberg. Intel podle zdrojů propouštění oznámí už tento měsíc a v některých divizích, včetně úseku prodeje a marketingu, by počet zaměstnanců mohl klesnout až o pětinu. V červenci měla firma kolem 113.700 lidí. Intel se odmítl k věci vyjádřit.

Společnost v červenci snížila celoroční výhled tržeb. Firmě se předtím nepodařilo naplnit odhady hospodářských výsledků za druhé čtvrtletí.

Vzhledem k vysoké inflaci a skutečnosti, že provoz úřadů, firem a škol neomezují uzávěry, lidé za počítače utrácejí méně než za protipandemických restrikcí. Výrobci čipů jsou pod tlakem kvůli přetrvávajícím protipandemickým omezením na klíčovém trhu v Číně a rovněž kvůli konfliktu na Ukrajině. Tyto problémy vedly ke zhoršení situace v dodavatelských řetězcích a k omezení poptávky.

Globální trh s osobními počítači ve třetím čtvrtletí zaznamenal kvůli ekonomické nejistotě a nadbytku neprodaných zásob rekordní propad. Výzkumná společnost Gartner tento týden uvedla, že celkový odbyt počítačů se meziročně snížil o 19,5 procenta, což byl nejvyšší pokles za více než 20 let, co Gartner tyto údaje sleduje. Odbyt se snížil už čtvrté čtvrtletí za sebou.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top