investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Microsoft investuje do AI firmy G42

16.04.2024
AIakviziceinvesticemicrosofttechnologie

Zisk Bank of America ve čtvrtletí klesl

16.04.2024
akciebankatržbyusa

Odbyt smartphonů ve čtvrtletí vzrostl

15.04.2024
applesamsungsvěttechnologie

Ranní zpravodaj: Americké akcie se ve čtvrtek odrazily výše od posledního výprodeje

12.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Huawei loni v ČR klesl provozní zisk o 15 procent

12.09.2022

Celkový čistý obrat se snížil o 45 procent na 3,56 miliardy korun...

České pobočce čínské technologické firmy Huawei loni klesl provozní zisk o 15 procent na 122 milionů korun. Celkový čistý obrat se snížil o 45 procent na 3,56 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti.

Firmě loni podle prezidenta Lei Zhanga klesly tržby za zboží, což mělo za následek snížení tržního podílu spotřebitelské obchodní skupiny. Letos se chce vrátit k udržitelnému růstu. V divizi telekomunikačních sítí se chce společnost mimo jiné snažit více proniknout do nových oblastí, jako jsou video, IP TV a IT řešení. V kategorii spotřební elektroniky plánuje zlepšovat povědomí o svých značkách a zvyšovat podíl na trhu. Podniková divize Enterprise se zaměří na dodávky řešení ve státním i soukromém sektoru, mimo jiné v internetu věcí a v sektoru chytrých měst.

"Rozvoj v těchto oblastech očekáváme především díky posílení pozice v oblasti prodeje mobilních zařízení, výstavbě a správě telekomunikačních a podnikových sítí, cloudových řešení a také spolupodílení se na projektech smart and safe city," dodal Zhang.

Huawei je mimo jiné jedním z klíčových dodavatelů infrastruktury pro tuzemské mobilní sítě. Některé technologie firmy pro svou síť 5G využívá například Vodafone. V oblasti mobilních telefonů postavení firmy oslabily sankce USA znemožňující využití operačního systému Android od Google.

Novinky firma v Evropě prezentuje prostřednictvím kamionové roadshow. Ta dnes v Praze předvedla například řešení pro inteligentní síť v podnikových areálech, datová centra nebo cloud. Vedle toho společnost ukázala řešení například pro vzdělávání, e-government, finance, internetové poskytovatele či energetiku.

Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost v roce 2018 označil technologie čínských společností Huawei a ZTE za bezpečnostní riziko. Tvrzení dosud neodvolal.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top