investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Nejdůležitejší body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

07.05.2024
akcieasieburzadluhopisyinvesticetechnologie

Stavební produkce se prudce propadla

07.05.2024
realitní trhstavebnictvíčesko

Streamingové služby Disney jsou poprvé v zisku

07.05.2024
akciedisneytržby

Ranní zpravodaj: Všechny tři hlavní indexy tento týden v kladných číslech

06.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Burzovní společnost Nasdaq koupí softwarovou firmu Adenza

12.06.2023

Očekává se, že dohoda pomůže urychlit růst Nasdaqu...

Americká burzovní společnost Nasdaq převezme firmu Adenza, která se zaměřuje na software pro finanční podniky. Soukromé investiční společnosti Thoma Bravo za ni zaplatí 10,5 miliardy dolarů (231 miliard Kč), a to částečně v penězích a částečně v akciích. Nasdaq to uvedl ve svém dnešním sdělení. Pokud se dohodnutá transakce uskuteční podle plánu, bude největší akvizicí v historii Nasdaqu, uvedl deník The Wall Street Journal (WSJ).

Očekává se, že dohoda pomůže urychlit růst Nasdaqu, který se v čele s generální ředitelkou Adenou Friedmanovou snaží diverzifikovat své podnikání, uvedla agentura Reuters. Friedmanová podle WSJ usiluje o to, aby se společnost z obchodníka s cennými papíry, jehož příjem kolísá s objemy obchodů, změnila na technologicky orientovanou firmu se stabilnějšími příjmy.

Nasdaq uvedl, že asi 14,5 procenta svých akcií v oběhu převede na vlastníky společnosti Adenza, kterou ovládá Thoma Bravo. Očekává se, že Adenza, která vyrábí software používaný bankami a makléři, letos dosáhne ročních tržeb kolem 590 milionů dolarů.

Akcie Nasdaqu před začátkem obchodování v New Yorku ztrácely téměř dvě procenta. Akciový trh jako celek mírně posiloval.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top