investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple odstranil ze svého čínského obchodu aplikace WhatsApp a Threads

19.04.2024
appleusačína

Tesla svolává téměř 3900 Cybertrucků

19.04.2024
autotesla

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Bridgepoint chystá první nabídku akcií britské investiční firmy od roku 1994

15.07.2021

Britská investiční firma Bridgepoint Group Plc a její akcionáři chystají první velkou primární nabídku...

Britská investiční firma Bridgepoint Group Plc a její akcionáři chystají první velkou primární nabídku akcií britské investiční společnosti za téměř tři desetiletí. Z prodeje akcií chtějí získat až 789 milionů liber (23,8 miliardy Kč). Uvedla to agentura Bloomberg s odvoláním na informace z dokumentů firmy, do kterých měla možnost nahlédnout. Obchodování s akciemi na burze v Londýně by mělo začít 21. července.

Primární nabídka má ohodnotit firmu až na 2,9 miliardy liber. Bridgepoint plánuje stanovit cenu akcie pro nabídku v rozmezí tři až 3,5 libry. Pokud by se společnost rozhodla využít i tzv. over-allotment opci, tedy prodat další akcie v případě vysoké poptávky, mohla by z prodeje získat až 907 milionů liber.


Hodnota majetku ve správě Bridgepoint činí asi 27 miliard eur (693,6 miliardy Kč). Bridgepoint se zařadí mezi největší soukromé majetkové firmy s akciemi na londýnské akciové burze. Dvě největší jsou 3i Group a Intermediate Capital Group. Obě vstoupily na burzu v roce 1994. Od té doby jsou primární nabídky akcií soukromých investičních firem v Evropě velmi vzácné. Mnoho z největších hráčů zůstává v soukromém vlastnictví.


Zdroj: ČTK




"Klienti BHS se mohou účastnit drtivé většiny IPO po celém světě. Informace jim rádi poskytnou osobní makléři, kteří jsou o všech IPO pravidelně informováni."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top