investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 uzavřel ve strědu zhruba beze změny

09.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Japonská automobilka Nissan téměř zdvojnásobila celoroční zisk

09.05.2024
autojaponskotržby

Nejdůležitejší body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

07.05.2024
akcieasieburzadluhopisyinvesticetechnologie

Stavební produkce se prudce propadla

07.05.2024
realitní trhstavebnictvíčesko

Akcionáři posvětili březnovou dohodu o vzniku největší burzy na světě

06.07.2016

Akcionáři provozovatele Londýnské akciové burzy (LSE) schválili plán sloučení s německou burzovní skupinou Deutsche Börse.

Akcionáři provozovatele Londýnské akciové burzy (LSE) schválili plán sloučení s německou burzovní skupinou Deutsche Börse.

LSE uvedla, že plán na sloučení získal na pondělní mimořádné valné hromadě více než 99,89 procenta hlasů. Fúzí má vzniknout největší provozovatel trhů s cennými papíry na světě podle objemu tržeb. Pražskou burzu spíše neovlivní. Dotknout by se jí ale fúze mohla po technologické stránce.

Akcionáři provozovatele Londýnské akciové burzy (LSE) schválili plán sloučení s německou burzovní skupinou Deutsche Börse. Podniky se na transakci v hodnotě 27 miliard dolarů (657 miliard korun) dohodly letos v březnu. Na fúzi trvaly i přesto, že se Británie v červnovém referendu rozhodla odejít z Evropské unie. Vítězství takzvaného Brexitu v britském referendu vyvolalo otázky, jak se případné spojení obou burzovních skupin uskuteční. Podniky ale tvrdí, že Brexit jejich plány nijak zásadně neovlivní. Německý úřad pro regulaci finančního sektoru BaFin se kvůli odchodu Británie z EU vyslovil proti tomu, aby spojená burzovní skupina měla ústředí v Londýně.

Deutsche Börse už se v minulosti neúspěšně snažila převzít LSE. Naposledy tento plán opustila v roce 2005 po tlaku akcionářů německé burzy, kteří se báli příliš vysokých nákladů na převzetí.

Autor citovaného článku: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top