investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 ztratil necelých 0,5 %

26.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Toyota investuje 1,4 miliardy USD do druhého závodu na elektromobily v USA

26.04.2024
autoinvesticetoyotausa

Těžebním firmám Chevron a ExxonMobil kvůli levnějšímu plynu klesl zisk

26.04.2024
plynropatržbyusa

Ranní zpravodaj: Hlavní akciové indexy se ve středu příliš nepohnuly

25.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Walmart se ve čtvrtletí vrátil k zisku

16.11.2023

Firma současně v dnešním oznámení opět zvýšila celoroční výhled...

Americká společnost Walmart, která je největším maloobchodním řetězcem na světě, vykázala ve třetím čtvrtletí svého finančního roku konsolidovaný čistý zisk 453 milionů USD (10,2 miliardy Kč) ve srovnání se ztrátou 1,79 miliardy USD ve stejném období loni. Firma současně v dnešním oznámení opět zvýšila celoroční výhled a uvedla, že její nízké ceny lákají zákazníky, kteří hledají výhodné nabídky. Současně však upozornila, že lidé jsou teď při utrácení opatrní.

Očištěný zisk na akcii činil 1,53 dolaru a překonal odhady analytiků v anketě společnosti FactSet, kteří čekali zisk 1,52 dolaru na akcii. Tržby se za tři měsíce do konce října zvýšily o 6,1 procenta na 160,84 miliardy USD a rovněž byly lepší, než čekali analytici. Globální tržby z internetového prodeje stouply o 15 procent.

Firma využila své velikosti k tomu, aby navzdory vysoké inflaci udržela ceny nízko. Přilákala tak nejen zákazníky s nízkými příjmy, ale také více spotřebitelů s vyššími příjmy, kteří kvůli vyšším životním nákladům hledají další možnosti, jak ušetřit.

Společnost zvýšila odhad růstu tržeb za celý rok na pět až 5,5 procenta z předchozích čtyř až 4,5 procenta. Očištěný zisk na akcii odhaduje na 6,40 až 6,48 USD, předchozí prognóza počítala se ziskem 6,36 až 6,46 USD. Firma současně upozornila, že zákazníci na konci října omezili nákupy.

Walmart je největším podnikem na světě z hlediska objemu tržeb a také největším soukromým zaměstnavatelem. Analytici pozorně sledují výsledky velkých maloobchodníků, aby měli představu, jak se spotřebitelé cítí před hlavní nákupní sezonou v předvánočním období. Spotřebitelé zatím zůstávají relativně odolní díky příznivé situaci na trhu práce a stabilním mzdám, nicméně vyšší ceny potravin a dalšího nezbytného zboží a vyšší náklady na půjčky na bydlení či auta nadále zatěžují rozpočty domácností, upozornila agentura AP.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top