investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 ztratil necelých 0,5 %

26.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Toyota investuje 1,4 miliardy USD do druhého závodu na elektromobily v USA

26.04.2024
autoinvesticetoyotausa

Těžebním firmám Chevron a ExxonMobil kvůli levnějšímu plynu klesl zisk

26.04.2024
plynropatržbyusa

Ranní zpravodaj: Hlavní akciové indexy se ve středu příliš nepohnuly

25.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Walmart kupuje výrobce chytrých televizí Vizio

20.02.2024

Walmart ve čtvrtém čtvrtletí zvýšil tržby i zisk...

Americká maloobchodní společnost Walmart ve čtvrtém čtvrtletí zvýšila tržby i zisk. Firma, která je největším maloobchodním řetězcem na světě, to uvedla ve svém dnešním sdělení. Očištěný zisk dosáhl 1,80 dolaru na akcii, zatímco analytici čekali 1,65 USD na akcii. Firma také oznámila, že za 2,3 miliardy dolarů (asi 54 miliard Kč) kupuje výrobce chytrých televizorů Vizio.

Koncem loňského roku se Američané ve velkém počtu vydali do obchodů Walmartu, aby tam nakoupili výrobky za nízké ceny a se slevou. Stále vysoké úrokové sazby a rostoucí nájemné ale vyvolávají obavy, že spotřebitelé budou výdaje omezovat a že výdaje se budou zotavovat pomaleji, než se očekávalo, napsala agentura Reuters.

Od nákupu společnosti Vizio si Walmart slibuje posílení reklamní byznysu. Akcie Vizio před zahájením dnešního obchodování vykazovaly růst o 15 procent, zatímco Walmart přidával kolem dvou procent.

Maloobchodní řetězec zvýšil roční dividendu o devět procent. "Letošní zvýšení o devět procent je největší za posledních deset let a je známkou naší důvěry v růstový potenciál a peněžní toky," řekl výkonný viceprezident a finanční ředitel společnosti Walmart John David Rainey. Firma dividendu zvyšuje každý rok už 51 let.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top