investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Hlavní akciové indexy se ve středu příliš nepohnuly

25.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Čistý zisk banky Moneta v 1. čtvrtletí stoupl o 5,8 procenta

25.04.2024
akciebankamonetatržby

EPH klesl zisk na 90,7 mld. Kč

25.04.2024
cenaenergetikatržbyčesko

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Vývoz motorových vozidel pomáhá zahraničnímu obchodu

09.01.2019

Bilance zahraničního obchodu skončila v listopadu 2018 přebytkem 20,2 miliardy korun...

Bilance zahraničního obchodu skončila v listopadu 2018 přebytkem 20,2 miliardy korun, což představuje meziroční růst o 8,9 miliardy korun. Za dobrými výsledky stojí meziroční růst přebytku obchodu s motorovými vozidly a snížení deficitu bilance s počítači, elektronickými a optickými přístroji.

Zahraniční obchod České republiky je dominantně závislý na evropském trhu. Pro budoucí rozvoj českého hospodářství je vhodné dál posilovat provázanost s Evropskou unií. Rovněž je vhodné navazovat spolupráci na nových trzích, abychom vylepšili bilanci zahraničního obchodu se státy mimo Evropskou unii, vůči kterým byl v listopadu vykázán schodek 53,9 miliardy korun.

 

Český statistický úřad dnes kromě bilance zahraničního obchodu zveřejnil údaje o obecné míře nezaměstnanosti za listopad loňského roku. Podíl nezaměstnaných vůči ekonomicky aktivním lidem ve věku 15 až 64 let se pohyboval na úrovni 1,9 procenta, což představuje meziroční snížení o 0,5 procentního bodu. Obecná míra nezaměstnanosti se v současné době pohybuje na nejnižší úrovni od vzniku České republiky.


Poznejte lépe Fondy Kvalifikovaných Investorů!

Nechte nám na sebe kontakt, představíme Vám ty naše.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!





"Z ekonomického pohledu se Česká republika chová jako 17. spolková země Německa. Slabší výsledky z německého hospodářství budou nepříznivě ovlivňovat český zahraniční obchod. Data z listopadu loňského roku však zatím vykazují skvělé výsledky, kdy vývoz roste rychleji než dovoz."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS








Líbil se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top