investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Hlavní akciové indexy se ve středu příliš nepohnuly

25.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Čistý zisk banky Moneta v 1. čtvrtletí stoupl o 5,8 procenta

25.04.2024
akciebankamonetatržby

EPH klesl zisk na 90,7 mld. Kč

25.04.2024
cenaenergetikatržbyčesko

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Vodafone loni v Česku zvýšil zisk o 2,3 procenta

23.09.2022

Růst tržeb souvisí především s dvouprocentním nárůstem tarifních zákazníků a uživatelů předplacených karet...

Česká pobočka operátora Vodafone zvýšila ve fiskálním roce končícím 31. března meziročně čistý zisk o 2,3 procenta na 1,28 miliardy korun. Tržby stouply o 1,7 procenta na 19,81 miliardy korun. Růst tržeb souvisí především s dvouprocentním nárůstem tarifních zákazníků a uživatelů předplacených karet a nárůstem roamingu o 83 procent. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti.

"V loňském (fiskálním) roce jsme zaznamenali mírný nárůst tržeb díky vyššímu počtu mobilních zákazníků, kterých máme už přes čtyři miliony. Pozitivní byl také opětovný růst roamingu vlivem celosvětového uvolnění covidových opatření," řekl ČTK viceprezident pro finance společnosti Milan Kníže.

Na celkový výsledek hospodaření měly podle Knížete vliv i investice do infrastruktury, jež loni dosáhly tří miliard korun a šly především do rozšiřování sítí 5G. Ty v současnosti pokrývají více než 70 procent populace. Za uplynulých šest let tak Vodafone investoval do inovací, rozšiřování a modernizace sítí v ČR 27 miliard.

Vodafone na základě rozhodnutí mateřské společnosti vyplatí z loňského zisku dividendu 1,28 miliardy korun. Loni firma vyplatila dividendu z předloňského zisku a nerozděleného zisku z minulých let 1,74 miliardy Kč.

"Výrazné investice plánujeme i do budoucna. Na jaře jsme oznámili společnou výstavbu optických přípojek pro téměř milion domácností (s T-Mobilem) a kromě toho jsme v červnu zahájili obří modernizaci naší vlastní pevné infrastruktury, do které během následujících pěti let investujeme další více než tři miliardy korun," dodal Kníže. Firma zároveň plánuje, že letos dokončí přesun 600.000 zákazníků kabelové televize UPC do svých systémů.

Vodafone Czech Republic je součástí globální skupiny Vodafone Group. Poskytuje služby více než 4,5 milionu zákazníků, z toho zhruba více než čtyři miliony připadají na mobilní služby, dalších přibližně 700.000 na fixní služby.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top