investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Tržby Alibaby stouply o dvě procenta

18.05.2023

Čínští spotřebitelé sice začali po skončení protipandemických opatření na konci loňského roku znovu více nakupovat...

Čínská společnost Alibaba ve čtvrtém čtvrtletí zvýšila tržby o dvě procenta na 208,2 miliardy jüanů (660 miliard Kč). Největší internetový prodejce na světě to uvedl ve svém dnešním sdělení. Čínští spotřebitelé sice začali po skončení protipandemických opatření na konci loňského roku znovu více nakupovat, jejich výdaje však stále brzdí váznoucí hospodářské oživení, uvedla agentura Reuters.

Výsledek zaostal za odhady analytiků, kteří v anketě agentury Reuters odhadovali tržby na 210,3 miliardy jüanů. Čtvrté finanční čtvrtletí skončilo v březnu. Podnik se kromě nedostatečných spotřebitelských výdajů potýká se získáváním nových uživatelů, protože čínský sektor elektronického obchodování dozrává a firmě vyrůstají noví konkurenti, jako je PDD Holdings a Douyin, což je čínská verze TikToku. Obě tyto firmy vlastní společnost ByteDance.

Alibaba začátkem letošního roku oznámila plány na restrukturalizaci do šesti jednotek. Její krok přichází dva roky po regulačních zásazích do čínského technologického sektoru. Firma očekává, že všechny její jednotky s výjimkou divize elektronického obchodu zaměřené na Čínu budou usilovat o externí financování a vstoupí na burzu.

Tržby za celý finanční rok Alibaba také zvýšila o dvě procenta, a to na 868,69 miliardy jüanů. To představuje nejpomalejší tempo růstu od vstupu akcií Alibaba na burzu v roce 2014.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top