investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Hlavní akciové indexy se ve středu příliš nepohnuly

25.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Čistý zisk banky Moneta v 1. čtvrtletí stoupl o 5,8 procenta

25.04.2024
akciebankamonetatržby

EPH klesl zisk na 90,7 mld. Kč

25.04.2024
cenaenergetikatržbyčesko

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Tesla chce prodejem svých akcií získat dalších pět miliard dolarů

08.12.2020

Americký výrobce elektromobilů Tesla hodlá získat dalších pět miliard dolarů (zhruba 109 miliard Kč)...

Americký výrobce elektromobilů Tesla hodlá získat dalších pět miliard dolarů (zhruba 109 miliard Kč) prodejem svých nových kmenových akcií. Firma tak využívá prudkého růstu ceny akcií, která se v pondělí vyšplhala na nové maximum, uvedla dnes agentura Reuters. Tržní hodnota podniku tak překonala 600 miliard dolarů (asi 13 bilionů Kč), uvedla dnes agentura Reuters.

Ohlášený prodej akcií Tesly je v letošním roce již třetí. V únoru firma ohlásila prodej akcií v hodnotě dvou miliard dolarů, v září v hodnotě pěti miliard USD.


Akcie Tesly letos prudce posilují díky příznivým hospodářským výsledkům podniku a rostoucímu zájmu o elektromobilitu. V létě se tak firma stala z hlediska tržní hodnoty největší automobilkou na světě. V listopadu navíc poptávku po akciích Tesly podpořilo oznámení, že se firma stane součástí prestižního akciového indexu S&P 500.


Společnost Tesla letos pokračuje ve zvyšování výroby, ve třetím čtvrtletí meziročně zvýšila odbyt o 44 procent na rekordních 139.300 vozů. Firma navíc staví dvě nové továrny – jednu v Německu nedaleko Berlína a druhou v americkém státě Texas.


Zakladatel a výkonný ředitel Tesly Elon Musk minulý měsíc díky prudkému růstu akcií vystřídal spoluzakladatele Microsoftu Billa Gatese na postu druhého nejbohatšího člověka světa. V čele žebříčku nejbohatších lidí zůstává zakladatel a šéf internetového obchodu Amazon Jeff Bezos.


Zdroj: ČTK



"Burzovní hodnota společnosti Tesla je v současné době vyšší než součet hodnot společností Volkswagen, BMW, Daimler, General Motors a Ford."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top