investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Apple vyjednává o zabudování umělé inteligence od Gemini do iPhonu

18.03.2024
AIappletechnologie

Zájem o akcie Redditu před vstupem na burzu pětkrát převyšuje nabídku

18.03.2024
akcieburzainvesticeipo

Ranní zpravodaj: Americké akcie ve čtvrtek klesly po zveřejnění dalšího údaje o inflaci

15.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

McDonald's v mnoha zemích světa zasáhl výpadek počítačového systému

15.03.2024
mcdonaldssvět

T-Mobile zvýšil provozní zisk na 3,08 miliardy korun

13.05.2022

T-Mobile zvýšil v prvním čtvrtletí tržby o 3,8 procenta na 7,27 miliardy korun...

Operátor T-Mobile zvýšil v prvním čtvrtletí tržby o 3,8 procenta na 7,27 miliardy korun. Provozní zisk EBITDA se zvýšil o 6,2 procenta na 3,08 miliardy Kč. Spotřeba dat v mobilní síti vzrostla o 57 procent. Firma to dnes oznámila v tiskové zprávě. Konkurence dosud výsledky neoznámila.

Mobilní služby společnosti využívalo v prvním čtvrtletí 6,3 milionu zákazníků, což je meziročně o 2,5 procenta více. Vzrostl především podíl tarifních zákazníků, kterých je 3,7 milionu, oproti mírnému poklesu počtu zákazníků využívajících předplacené karty. I v prvním čtvrtletí pokračoval trend snižujícího se objemu provolaných minut, který meziročně klesl o 11 procent.

Počet uživatelů pevného internetu se zvýšil o sedm procent na 401.000, televizní služby využívalo 219.000 zákazníků, tedy o desetinu meziročně více. Na poli vysokorychlostního internetu byla zásadním počinem prvního čtvrtletí dohoda T-Mobile s Vodafonem o výstavbě a vzájemném zpřístupnění vysokorychlostní infrastruktury. Projekt v praxi přinese i efektivnější a šetrnější přístup k životnímu prostředí a menší zásahy do života lidí a infrastruktury měst. Bude potřeba méně výkopových i stavebních prací, což zkrátí celkový čas výstavby.

"Naším dlouhodobým cílem je pokrytí celého Česka vysokorychlostním internetem. Stabilní a dostupné připojení zvládající velký objem přenášených dat je pro konkurenceschopnost lokálních firem, ale vůbec celé země naprosto klíčové. Už v loňském roce se nám podařilo přivést k optice 284.000 domácností v 75 městech a dohoda o spolupráci nám umožní postup výstavby klíčových infrastruktur výrazně zrychlit,“ uvedl generální ředitel José Perdomo Lorenzo.

Specializovaná divize T-Business, která se zaměřuje na kyberbezpečnost, Průmysl 4.0, ale také IT služby spojené s cloudem a datovými centry, tvoří už 42 procent celkových tržeb T-Mobilu. Divize provozuje sedm datových center a cloudové služby s více než 3500 virtuálními servery.

V souvislosti s digitální transformací představila mateřská skupina Deutsche Telekom na konci února novou podobu svého loga. Nové, kompaktnější jednotné logo pro celý svět má ve svém středu písmeno "T“, které bude také v centru komunikace. Zároveň větší důležitost získává korporátní magentová barva, která bude postupně včleňována i do názvů jednotlivých produktů. V České republice je to například možnost sdružit si více služeb do jedné pod názvem Magenta 1.


Zdroj: ČTK
Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Společnost T-Mobile Czech Republic, člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, má téměř 6,2 milionu mobilních zákazníků.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top