investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Stellantis dá zaměstnancům ve Francii kvůli inflaci jednorázově 1400 eur

27.09.2022

Po dohodě s odbory také přesune na prosinec jednání o mzdách na příští rok...

Nadnárodní automobilka Stellantis poskytne svým zaměstnancům ve Francii jednorázový příspěvek 1400 eur (zhruba 34.500 Kč), aby jim pomohla vyrovnat se s prudkým růstem spotřebitelských cen. Po dohodě s odbory také přesune na prosinec jednání o mzdách na příští rok. S odvoláním na dnešní oznámení automobilové skupiny o tom informovala agentura Reuters.

Růst životních nákladů v Evropě vytváří tlak na zvyšování mzdové inflace. Firmy na celém kontinentě čelí požadavkům zaměstnanců na zmírnění dopadů růstu cen.

Konkurenční automobilka Renault minulý týden zaměstnancům nabídla mimořádné odměny přes 1000 eur (přes 25.000 Kč). Maloobchodní řetězec Carrefour pak svým lidem nabídl zvýšení mezd o 2,5 procenta spolu s jednorázovou platbou 100 eur v říjnu a slevou na nákupy.

Skupina Stellantis, která je čtvrtým největším výrobcem automobilů na světě, vznikla začátkem loňského roku spojením italsko-americké automobilky Fiat Chrysler a francouzského konkurenta PSA. Fúze přivedla dohromady značky Peugeot, Citroën, Opel a DS se značkami Fiat, Chrysler, Jeep, Dodge, Maserati, Alfa Romeo či Ram.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top