investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Nejdůležitejší body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

07.05.2024
akcieasieburzadluhopisyinvesticetechnologie

Stavební produkce se prudce propadla

07.05.2024
realitní trhstavebnictvíčesko

Streamingové služby Disney jsou poprvé v zisku

07.05.2024
akciedisneytržby

Ranní zpravodaj: Všechny tři hlavní indexy tento týden v kladných číslech

06.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Sony klesl čtvrtletní zisk o 29 procent

09.11.2023

Způsobil to horší výkon divizí financí a obrazových snímačů...

Japonskému výrobci elektroniky Sony klesl v prvním čtvrtletí jeho finančního roku provozní zisk o 29 procent na 263 miliard jenů (40,1 miliardy Kč). Způsobil to horší výkon divizí financí a obrazových snímačů, uvedla dnes firma ve výsledcích hospodaření. Druhé finanční čtvrtletí skončilo 30. září a firma v něm nesplnila očekávání analytiků v anketě společnosti LSEG. Zlepšila nicméně celoroční výhled čistého zisku.

Společnost Sony byla dříve považována za gigant v odvětví elektrotechniky, od té doby se ale transformovala a v současné době se více zaměřuje na zábavu. Podílí se na tvorbě filmů, hudby a her, patří ale i k hlavním výrobcům obrazových snímačů, tedy zařízení, která převádějí světelný obraz na elektrický signál.

Čistý zisk v období od července do září meziročně klesl o 29 procent na 200,1 miliardy jenů (30,5 miliardy Kč). Tržby se o osm procent zvýšily a dosáhly 2,83 bilionu jenů (457,9 miliardy Kč). Provozní zisk finanční divize se propadl o 64,3 procenta, v případě divize obrazových snímačů se snížil o 27,6 procenta.

Za celý finanční rok 2023, který skončí v březnu, chce konglomerát prodat 25 milionů konzolí PlayStation 5. V červenci však uvedl, že se uchyluje k propagačním akcím, aby podpořil prodej, který byl slabší, než management předpokládal. Ve druhém čtvrtletí firma prodala 4,9 milionu těchto konzolí, což znamená meziroční nárůst skoro o 50 procent.

Filmová divize společnosti Sony bude spolufinancovat a distribuovat hraný film na motivy populární herní série The Legend of Zelda od konkurenční společnosti Nintendo. Někteří analytici z toho vyvozují, že tyto dvě přední japonské zábavní firmy by mohly více spolupracovat.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top