Samsung vstupuje na evropských trh se sítěmi 5G dohodou s Vodafonem

Britská telekomunikační skupina Vodafone si vybrala jihokorejskou společnost Samsung Electronics...

Samsung vstupuje na evropských trh se sítěmi 5G dohodou s Vodafonem
 Redakce
Redakce

Britská telekomunikační skupina Vodafone si vybrala jihokorejskou společnost Samsung Electronics jako dodavatele zařízení pro sítě páté generace (5G) v Británii. Pro Samsung je to na evropském trhu průlomová dohoda, uvedla agentura Reuters. Finanční podmínky nebyly zveřejněny.

Británie už nařídila, že do konce roku 2027 musí být z jejích sítí 5G odstraněno vybavení čínské firmy Huawei. Krok Británie byl reakcí na kampaň Spojených států, které firmu označily za hrozbu pro národní bezpečnost.

Reklama


Evropskému trhu s telekomunikačním zařízením dominují společnosti Nokia, Ericsson a Huawei. Samsung se dostal do hry loni v září, když nečekaně získal smlouvu s americkým gigantem Verizon za šest miliard USD.

Reklama


Evropští mobilní operátoři stále častěji uvažují o tom, že by jako dodavatele svých sítí 5G využili Samsung místo firmy Huawei. Představitelé španělské firmy Telefónica a francouzské Orange už dříve agentuře Reuters řekli, že s korejskou firmou jednají.


Několik telekomunikačních operátorů se také zajímá o nový přístup k mobilní síťové architektuře nazývané Open RAN, která umožňuje mobilním operátorům kombinovat zařízení od různých dodavatelů. To může zvýšit flexibilitu a snížit náklady. Otevřené sítě už využívají firmy, jako je japonská Rakuten či americká Dish Network. Mezi zastánce nové technologie se ale začínají řadit i zavedené firmy jako Telefónica a Vodafone.


Zdroj: ČTK




"Koronavirová krize urychluje přechod z reálného do virtuálního světa. Někteří výrobci počítačové a telekomunikační techniky toho dokázali skvěle využít."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS
Reklama

Vědomosti dne

Jak obchodovat s akciemi

Svět velkých financí a tradingu na burzách je nyní otevřenější, než kdy dřív. Investiční strategie, které byly dříve výsadou malé skupiny finančníků, jsou dnes přístupné každému, kdo si zřídí účet u brokera, kterých je celá řada. Než se ale investor vrhne do světa obchodování akcií, měl by znát základní termíny a principy.

Proč cena zlata stále roste?

Zlato je cenný kov, který provází lidstvo po tisíciletí. Vždy bylo symbolem bohatství a napříč věky vždy dokázalo udržet svou hodnotu. A právě v tom spočívá jeho přitažlivost pro investory. Je to aktivum, které dlouhodobě obstálo přes všechny krize a ekonomické turbulence. Proč je zlato dobrá investice a proč jeho cena dlouhodobě roste?

Jak začít investovat

Investování je jedním ze způsobů, jak se účinně bránit proti inflaci a ochránit své peníze. Základem však je, poznat nejprve své možnosti, preference a stanovit si realistická očekávání. Váš investiční plán by měl počítat se třemi základy investování - výnosem, rizikem a likviditou.

Reklama
Reklama