investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Rychlý výprodej akcií O2 Czech Republic

14.11.2018

Akcie společnosti O2 Č.R. při otevření pražské burzy výrazně oslabily...

Akcie společnosti O2 Č.R. při otevření pražské burzy výrazně oslabily. Hned v ranní aukci se objevilo větší množství na prodej a cena byla stanovena o 9 korun níže oproti včerejšímu závěru. Během krátké doby se pak obchodovalo až za 216,5 korun. To představuje pokles o 10,1 procent.

Pokles přišel poté, co byla včera zveřejněna zpráva o vyřazení O2 Č.R. z indexu MSCI. Důvodem vyřazení z indexu bylo, že jeden z akcionářů byl překvalifikován z “nestrategického” na “strategického”. Kvůli tomu došlo k přehodnocení objemu volně obchodovaných akcií z 20 procent na 12 procent, titul tedy nesplňuje podmínku zařazení do indexů. Akcie společnosti budou z indexu MSCI Czech Republic vyloučeny v závěru obchodování 30. listopadu 2018 a bez O2 Č.R. se bude obchodovat od 3. prosince 2018.


Jedná se o rychlý výprodej větších obchodníků jako jsou například fondy, které mají MSCI jako benchmark. Panický výprodej se nyní v 11:00 ukazuje jako přehnaný, ceny se vrátily k hodnotám 229 korun za akcii a ztráta se tak snížena na necelých 5 procent. Výprodeje mohou trvat až do 30. listopadu, do té doby se obchodníci budou snažit vyrovnat pozice.


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!





"Současný stav na trhu může pro investory představovat příležitost. O2 Č.R. neohlásila žádné špatné výsledky, žádné snížené dividendy ani horší výhled hospodaření. Díky tomuto poklesu vzrostla očekávaná dividenda k osmi procentům."

Tomáš Tlach, Senior Equity Trader BHS









Líbil se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top